Hockeyallsvenskan

Handen uppskuren – lämnade i ambulans

Av: 

PeO Larsson

Andreas Käck

HOCKEY

Scenerna var otäcka.

Calle Berglund lämnade Telenor Arena i ambulans sedan han fått handen uppskuren.

– Ena handleden var helt uppfläkt på Berglund. Det såg väldigt otäckt ut, säger massageterapeuten Håkan Persson till NWT.

Nu ska han opereras, enligt Viasat.

Få hade trott att Karlskrona skulle vara med och göra upp om direktplatserna till SHL inför den här säsongen. Nu, när sex omgångar återstår, har man allt i egna händer.

Hemma mot formsvaga BIK Karlskoga kom tionde segern (2–1) på de elva senaste matcherna och KHK tar därmed över serieledningen tillfälligt framför Malmö, som har en match mindre spelad.

– Vi har gjort en riktigt bra resa så här långt. Nu är vi där uppe och varför skulle vi inte kunna komma topp två när vi ändå är där och nosar? Vi kommer köra ända in i kaklet, säger tränaren Per Hånberg.

Fick handen uppskuren

Desto tyngre för BIK Karlskoga som hamnat i en rejäl dvala efter den fenomenala formen man visade upp i vid månadsskiftet januari/februari. 1-2 mot KHK innebär att BIK står på fem raka matcher utan poäng. Och som salt i såren drabbades man av en otäck skada på nyckelspelaren Calle Berglund.

Det var i mitten av den andra peroiden som 25-åringen satte in en tryckare på Mikael Kurki. I samband med smällen fick Berglund Kurkis skridskoskena rakt över handleden – och började blöda ymnigt.

”Hemskt att se”

Han fördes med ambulans till sjukhus.

– Det var hemskt att se när det sprutade blod, säger lagkamraten Linus Fröberg.

– Ena handleden var helt uppfläkt på Berglund. Det såg väldigt otäckt ut, säger massageterapeuten till lokaltidningen NWT.

Vid 23-tiden i går kväll hämtade Karlskoga upp Carl Berglund på sjukhuset.

Under onsdagen ska han träffa en handkirurg i Örebro.

– Det är ok med mig, ska opereras nu, hälsar han till Viasat.

: Så förvandlades Karlskrona från ett krislag till succé.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Hockeyallsvenskan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan