SHL Svenska hockeyligan

”Går inte på rulle för oss direkt…”

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

Nye tränarens facit: 1 poäng på två matcher

JVM-stjärnorna var tillbaka.

Ändå förvärrades Modos kris efter andra raka förlusten med Per-Erik ”Perra” Johnson som huvudtränare.

– Det är surt, givetvis, säger han till C More.

Modo ändrade om i organisationen efter 3-6-förlusten mot Skellefteå i lördags. Anders Forsberg fick kliva av som huvudtränare och Färjestads förre guldcoach Per-Erik Johnson kallades in. Han inledde med att förlora krismötet mot Brynäs efter förlängning och sa då att Modo fortfarande har ”en hel del att jobba på”.

”Sov två timmar”

Mot Växjö var JVM-stjärnorna William Nylander, Adrian Kempe och Victor Olofsson tillbaka i laget – men det hjälpte inte. Modo inledde den andra perioden piggt men i stället klev Växjö fram – och gjorde säsongens nionde (!) mål i numerärt underläge, fram till 2-1.

I paus erkände William Nylander att han var sliten.

– Jag sov typ två timmar i natt så det är klart att man är lite seg i kroppen. Det börjar lossna nu men det var lite svårt att vänja sig med stor rink i början av matchen, sa JVM-stjärnan till C More.

”Går inte på rulle”

I slutet av matchen, vid ställningen 3-2 Växjö, hettade det till ordentligt. Nichlas Torp satte in en till synes ful tryckare på Liam Reddox som flög rakt in i sargen. Flera spelare råkade då i luven på varandra och Tomi Kallio visades ut för roughing – Nichlas Torp klarade sig undan utvisning.

Modo kunde dock inte utnyttja sitt power play och åkte därmed på sin 25:e förlust för säsongen i Per-Erik Johnsons andra match som tränare.

– Det är surt, givetvis. Vi kan ta med oss lite godbitar från det här, men det går väl inte på rulle för oss direkt. En okej match, men det känns som att man hade velat få ut lite mer. När frustrationen har lagt sig kommer det här ändå kännas som ett framsteg, säger nye tränaren till C More.

Växjös Sam Hallam hade ändrat om i kedjorna inför matchen men var allt annat än nöjd, trots segern.

– Vi kanske har fyra helt nya kedjor på lördag, säger han.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan