Kvinna förföljde och dödshotade SHL-spelare

Foto: Bildbyrån

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

HOCKEY

En helt vanlig dejt utvecklades till en mardröm för SHL-spelaren.

När han ville säga upp kontakten med den 21-åriga kvinnan började hon förfölja honom och försökte även anlita en person för att mörda spelaren, enligt åtalet Sportbladet tagit del av.

– Det började bli obehagligt när jag förstod att hon var knäpp, har spelaren sagt i polisförhör, rapporterar Allehanda.

– Jag har varit med om mycket skit men det här slår allting, det här är verkligen supergrovt, ­säger en ledare i spelarens klubb till Sportbladet.

Allehanda var först med att berätta att en SHL-spelare ända sedan i januari utsatts för vad som misstänks vara olaga förföljelse. Något som senare ska ha övergått i rena dödshot.

Spelaren och kvinnan ska ha träffats under en vanlig krogkväll förra säsongen, men inledde inte något förhållande.

När kvinnan fått klart för sig att spelaren inte var intresserad av att träffas mer ska hon börjat att förfölja, trakassera och hota honom.

Enligt åklagare och polis kunde kvinnan ringa uppemot tio gånger per dygn och även kontakta spelare via sociala medier.

Trakasserierna ska sedan ha till utvecklats till dödshot.

Ska ha försökt leja en mördare

Kvinnan ska ha kontaktat en man som utpekas för att ha koppling till en mc-klubb och erbjudit honom tio miljoner kronor för att döda spelaren.

Till slut ska SHL-spelaren ha tröttnat och polisanmält kvinnan. Enligt den häktningsframställan som Sportbladet tagit del av framgår att den olaga förföljelsen ska ha pågått mellan den 20 januari och den 10 oktober.

Kvinnan häktades i oktober och åtalas nu för olaga förföljelse, anstiftan till övergrepp i rättssak och stämpling till mord.

Sportbladet har varit i kontakt med en ledare i spelarens klubb och han bekräftar att det varit en väldigt jobbig tid för spelaren:

– Han mådde väldigt dåligt i början men nu är det bättre när han insett att kvinnan inte är frisk. Han tycker mest synd om henne, men under en period var han riktigt nere.

”Handlar om en sjuk människa”

Klubbledaren berättar att han och klubben försökt hjälpa spelaren så gott man har kunnat:

– Vi har stöttat honom i det här sedan det uppdagades. Han har även fått hjälp av SHL och de har varit otroligt duktiga. Det är egentligen SHL:s säkerhetsavdelning som tagit det största säkerhetsansvaret. Vi visste inte riktigt hur vi skulle hantera det här.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Nej, absolut inte. Jag har varit med om mycket skit men det här slår allting, det här är verkligen supergrovt. Det här handlar om en sjuk människa som tyvärr har drabbat en av våra spelare. Hon behöver mer vård än fängelse, säger klubbledaren.

Rättegången mot kvinnan förväntas inledas inom kort.

ARTIKELN HANDLAR OM