Uppgifter: Erik Karlsson kan gå till Tampa

Hedman efter ryktet: ”Det vore något”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Victor Hedman smackade in nionde målet för säsongen när Tampa slog Ottawa i natt.

Fint så – men frågan är om det var en stjärna han inom kort blir lagkamrat med som han hjälpte till att sänka?

Under torsdagen började det gå allt mer intensiva rykten om att Lightning faktiskt tänker försöka trejda till sig Erik Karlsson innan deadline på måndag...

– Ja du, det finns inte ett enda lag som skulle tacka nej till en världsspelare som Erik, och vi är ju tajta privat, så det vore något. Men det är bara att luta sig tillbaka och se vad som händer, vi kan inte kontrollera det, säger ”Vigge” till Sportbladet efter 4-3-segern.

Det troligaste är fortfarande att dröjer till sommaren innan Ottawa, av strikt ekonomiska skäl, trejdar bort sin småländska superstjärna och lagkapten.

Men som sagt:

Under torsdagen framkom också uppgifter som indikerar att han KAN hamna i en ny klubb redan nu, innan måndagens deadline. Flera general managers har hört av sig till Pierre Dorion för att förhöra sig om priset – och särskilt angelägen lär Steve Yzerman i Tampa vara.

Som av en händelse möttes just Ottawa och Tampa i Canadien Tire Center i natt, och när vi efteråt når Victor Hedman – en av Karlssons allra bästa kompisar – går ämnet svårligen att undvika.

– Ja du, säger Hedman med ett kluckande skratt, för vi är inte de första som ställt likadana frågor....

– Som jag sagt tidigare, det finns inte ett lag i ligan som skulle tacka nej till Erik. Han är en världsspelare. Vi är dessutom tajta privat så det är klart att det vore något. Men det är inget vi spelare kan kontrollera eller påverka. Så det är bara att luta sig tillbaka och se vad som händer. Det blir spännande, helt klart.

Gjorde sitt nionde mål

Medan han sitter där tillbakalutad kan Victor passa på att njuta av de två poäng serieledarna hämtade i den kanadensiska huvudstaden också.

De vann med 4-3 och såg, som vanligt, vassa ut.

– Mja, i två perioder var det bra. Sedan tycker jag vi blev för passiva och släppte in dem i matchen i onödan. Vi måste spela 60 minuter, det är viktigt under återstoden av grundserien, kommenterar han.

”Vigge” gjorde själv ett väldigt snyggt mål i slutet av andra perioden, åkte som en Ingemar Stenmark genom Ottawa-zonen och sprätte in sin nionde strut för säsongen.

– Kutjerov gjorde en snygg fint på blålinjen och lämnade pucken till mig. Plötsligt hade jag gott om tid och utrymme och kom in på kassen och tänkte att, ja, nu får jag väl försöka få in pucken. Det gick. Kul.

Erik Karlsson?

För en gångs skull var han inte tillgänglig för media efter matchen...

NHL-svenskarnas amerikanska smeknamn 00:31

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL