Ständige SM-tvåan slutar

HOCKEY

Anders Söderberg lägger rören på hyllan

Foto: Det blev inget SM-guld för Anders...

895 matcher.

Fler blir det inte för elitserieveteranen och publikfavoriten i Skellefteå, Anders Söderberg, 36.

–  Jag har haft diskussioner med några lag, men jag känner att jag inte vill bryta upp och flytta ännu en gång för en eller två säsonger till, säger han till Norran.

Med 895 matcher klämmer sig Anders Söderberg in på en tredjeplats bland de med flest elitseriematcher i historien, före Jörgen Jönsson (874) men bakom Roger Åkerström (911) och Mikael Håkansson (940).

Inför den kommande säsongen fick han beskedet av Skellefteå AIK, där han varit de åtta senaste säsongerna, att det inte blir något nytt kontrakt.

Efter en period av betänketid har Söderberg nu tagit sitt beslut att lägga skridskorna på hyllan.

”Trivs bra här”

– Vi har rotat oss i Skellefteå. Frun har jobb och vi trivs bra här. Det är klart att man skulle kunna åka utomlands och spela, men vara borta själv en vinter känns inte bra. Nu är det dags att prioritera familjen och barnen, säger han till Norran.

Trots nästan 900 matcher i elitserien saknar den snabbskrinnande forwarden ett SM-guld. När hans SAIK förlorade mot Brynäs i finalen i fjol var det inte mindre än sjätte finalförlusten för Söderberg.

Efter 20 år i hockeyrinken vet han ännu inte vad som väntar härnäst.

– Vi får se vad som händer. Jag ska fundera på det också. Jag ska väl söka något jobb, och jag är öppen för det mesta. Men just nu vet jag faktiskt inte vad som händer.

ARTIKELN HANDLAR OM