Äntligen seger – för krislaget

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Linus Klasen visade vägen för Malmö

Chockförlust mot seriejumbon Borås senast, men Malmö undvek ett nytt antiklimax mot bottenlaget Almtuna.

Stjärnan och lagkaptenen Linus Klasen sköt dubbla mål i den viktiga 3-2-segern.

Vi ser bara framåt, säger matchvinnaren.

Det var ett måste – och det blev en seger.

Pressen på Malmö var stor efter hemmaförlusten mot jumbon Borås senast, och laget pallade för trycket när bottenlaget Almtuna besegrades med 3-2 inför blott 3 450 åskådare i Malmö Arena.

Jesper Mattsson dundrade in 2-1 i den andra periodens sista minut och mitt i den sista perioden gjorde Linus Klasen 3-1 med sitt andra mål för kvällen, och det rycket avgjorde matchen. Almtuna kom inte närmare än Johan Berggrens 2-3-mål med drygt två minuter kvar att spela.

– Jag tycker att det var en stabil match och vi bjuder inte på så mycket. Dessutom gjorde vi tre mål i spel fem mot fem vilket inte händer så ofta, säger Linus Klasen.

Lagkaptenen bryr sig inte om krissnacket kring klubben.

– Alla får tycka vad de vill: det är bara vi inom laget som kan ändra på det vi gör. Vi ser bara framåt och blickar redan mot den viktiga matchen mot Mora på onsdag, säger han.

Det går dock inte att frångå att seriefavoritens facit den senaste tiden är minst sagt dyster läsning. Vinsten mot Almtuna var den blott andra trepoängaren på de tolv senaste matcherna.

– De flesta matcherna på sistone har vi lett med uddamålet, men släppt in på slutet. Idag lyckades vi äntligen hålla undan. Vad än alla säger så är självförtroendet bra och vi har härlig stämning i laget. Vi vet att det bara är vi som kan vända på det här, säger Klasen.

Tack vare segern kravlade sig Malmö upp på den sjunde och sista playoffplatsen i tabellen, men har en match mer spelad än de flesta av konkurrenterna.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN