Mikael Lind fick Modo på fall

HOCKEY

Avgjorde i slutet för Brynäs

Örnsköldsvik (TT)

Resultatet 3–3 mellan Modo och Brynäs var definitivt spelbart – de tre tidigare mötena lagen emellan hade nämligen slutat så efter full tid.

Det var inte långt ifrån att det blev så även den här gången, om inte Mikael Lind frälst sitt Brynäs med ett sent 4–3-mål på bortais.

De tre tidigare matcherna lagen emellan har varit hyperjämna. Måndagens möte i Swedbank Arena i Örnsköldsvik var inget undantag.

– Tuff och tät, båda lagen hade chansen att avgöra. Nu var vi lyckosamma nog att göra det. Men 3–3 kanske hade varit mer rättvist, sade Brynästränaren Leif Boork artigt efteråt.

Modo hade totalt sett betydligt mer puck och chanser, men ett taktiskt Brynäs satt på något sätt hela tiden ändå i förarsätet.

– Det var uppförsbacke hela tiden, så fort vi kvitterade gjorde ju Brynäs mål igen, konstaterade Modos tränare Harald Lückner.

Tre gånger tog Brynäs ledningen och tre gånger kvitterade Modo.

Sista gången efter 8.25 i sista perioden och då såg det ut att sluta 3–3 – igen.

Men Mikael Lind ville annat. Modos målvakt Karol Krizan gjorde en fantastisk räddning på ett närskott från Jiri Bicek, men Lind fick tom kasse på returen och gjorde inget misstag.

Kristan stabil

Extra roligt för Lind att avgöra, då han drog på sig tre raka utvisningar i sista perioden och satt på botbänken när Modo satte kvitteringen.

Modos chans att kvittera för fjärde gången försvann sedan i praktiken när Oscar Steen blev utvisad med drygt fyra minuter kvar. Brynäs var för bra i försvaret och hade en för bra målvakt – Robert Kristan – för att vara riktigt hotat när Modo spelade sex mot fem på slutet.

I och med segern är Brynäs på väg uppåt både i tabell och form igen.

– Vi har bra arbetsmoral och tryck i laget, som vi hade före Karjala Cup, sade Leif Boork och hyllade i princip samtliga sina veteraner, som gjorde ett stort defensivt jobb.

Saknar kräm i benen

Framför allt evigt unge backen Tommy Sjödin, som var suverän.

– Ser att han spelade 29 minuter – han hade kunnat spela hur mycket som helst, sade Boork.

Brynäs försvar och arbete runt målburarna var klassen bättre än Modos den här kvällen.

Ett Modo som formmässigt gått nedåt den sista veckan, som givit tre raka förluster varav två på hemmaplan.

– Vi har inte den ”kräm” i benen vi haft tidigare, det är lite för många som är för långt från formen, menade Harald Lückner.

– Vi har också mött lite nytt, defensivt motstånd som vi inte klarat av. Det är någonting vi måste jobba på.

Lückner kunde i alla fall glädja sig åt power play-spelet – sorgebarnet tidigare, Modo är sämst i serien i den grenen. Samtliga tre mål mot Brynäs kom med en man mer på banan.

Läs mer om elitserien

TT

ARTIKELN HANDLAR OM