Håkan Loob i hätskt ordkrig

HOCKEY

Lokaltidningen anklagar Färjestad för att ljuga

Lokaltidningen NWT blev blåst på årets scoop av Färjestad.

Då utbröt en hätsk ordväxling mellan NWT:s hockeyreporter Per Mårtensson och Färjestads sportchef Håkan Loob.

– Nu är det kallt krig, säger Mårtensson till sportbladet.se.

Foto: Peter Wixtröm
Färjestads sportchef Håkan Loob konfronterades av lokaltidningen NWT.

Sportbladets hockeyreporter Tomas Ros avslöjade i dagens tidning att Roger Melin får sparken och Sportbladet var ensam om nyheten som slog ner som en bomb i hockey-Sverige.

Men lokaltidningen NWT kunde också ha haft nyheten. Enligt rutinerade reportern Per Mårtensson, som bevakat Färjestad i snart 40 år, fick han korn på ryktet i går kväll. Men när han ringde till Färjestads informationschef Jörgen Kalitzki möttes han av en dementi.

Chefredaktören: ”Bedrövligt”

– Jag fick ryktet från Nobelhallen i Karlskoga i går och ringde till Kalitzki strax efter klockan sju. Jag ställde den raka frågan till honom, om Melin hade fått sparken, och det förnekade han, säger Mårtensson.

I morse möttes Mårtensson av att nyheten stämde – och blev vansinnig. Det blev även NWT:s chefredaktör och ansvarige utgivare Staffan Ander som till NWT:s hemsida säger:

– Bedrövligt att en informationschef i en sådan stor klubb som Färjestad ljuger. Det är så man kör sitt förtroende i botten.

”Det var hätskt”

Per Mårtensson konfronterade i dag Jörgen Kalitzki och Färjestads sportchef Håkan Loob. Stämningen var spänd och ett hätskt ordkrig utbröt.

– Ja, visst var det hätskt. Det är en ren lögn, man kan inte bete sig på det här viset. Det här är den största lögn jag har blivit serverad av Färjestad sedan jag började här 1969. De anklagar oss för att fara med osanningar, men nu får de svårt att köra med de anklagelserna, säger Mårtensson.

– Men sedan satte vi oss ner i lugn och ro. Man får skilja på sak och person.

”Melin visste ingenting”

Enligt Mårtensson har han i dag pratat med Färjestads klubbdirektör Lars Glennert som rett ut hur turerna gick i går kväll.

– När Kalitzki hade pratat med mig ringde han upp Loob som i sin tur ringde upp Glennert. Då sa Glennert till Loob att han omedelbart var tvungen att ringa upp Melin och ge honom beskedet att de ville ha ett möte klockan nio dagen därpå (läs: i morse). Så Melin visste alltså ingenting.

”Sanningen är aldrig svart eller vit”

NWT är med som samarbetspartner kring Färjestads 75-årsjubileum, som det skulle ha varit presskonferens om i dag. Den presskonferensen ställdes in.

Per Mårtensson har skrivit ett flertal artiklar i jubileumsboken.

Jörgen Kalitzki säger i en kommentar till sportbladet.se:

– Sanningen är aldrig svart eller vit. Jag vill inte bedriva någon pajkastning i media.

ARTIKELN HANDLAR OM