Äntligen Hörnqvist

HOCKEY

Måltorkan över för Dif:s forne målkung: ”Mer påpassad nu”

1 av 2

41 misslyckade skott.

16 elitseriematcher och 3 landskamper.

Men i går kom – äntligen – målet för Patric Hörnqvist.

Förra säsongen var Patric Hörnqvist den store målkungen i Djurgården.

23 mål den första, riktiga, elitseriesäsongen inger respekt. Han blev även VM-spelare på kuppen och fick ett tre-årsontrakt med Nashville Predators.

Men den här säsongen har det gått tyngre, avsevärt mycket tyngre, och vissa stunder har Hörnqvist bänkats av tränarduon Hans Särkijärvi/Mikael Johansson. I går var han petad från Fredrik Brembergs kedja, ett sätt att få igång skarpskytten.

Senaste målet kom i omgång tio, mot Luleå. Därefter har 16 elitseriematcher och tre landskamper passerat med samma facit – noll mål.

En smått otrolig måltorka.

Men i går, i omgång 27, fick ettrige Hörnqvist äntligen jubla.

Ett skitmål, men i alla fall ett mål.

”Skönt”

Han gjorde 3–2-målet i den viktiga matchen mot Mora. Halvt som halvt liggandes på isen drog han in pucken bakom Juha Pitkämäki.

– Det är alltid skönt att göra mål. Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på att det inte blivit mål på länge, säger Hörnqvist.

Tack vare Sportbladet och Graphical Sports superfakta över elitserien kan ni läsare se var någonstans Hörnqvist bommat att göra mål. Noterbart är att Hörnqvist misslyckats att skjuta högt i målet, något som var hans signum i fjol.

”Får sikta bättre”

Sedan den 18 oktober har Hörnqvist inte prickat ytan vid sidan om målvaktens hjälm någon gång.

– Jag är mycket hårdare uppvaktad nu jämfört med fjol. De tar Bremberg tuffare med, säger Patric Hörnqvist som en förklaring.

Totalt har han skjutit 41 skott utan att göra mål sedan den 18 oktober, landskamperna inte inräknade. De flesta skotten har hamnat lågt i målet och varit enkla byten för målvakterna.

– Jag försöker att få upp skotten. Men det har inte funkat hittills bara. Får ta åt mig av Sportbladet statistik och sikta ännu bättre, säger Hörnqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM