”Det är för många fega människor i förbundet”

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Stavangers svenske tränare jämför norska hockeyförbundet med Kalle Anka

Rasande Stavanger Oilers svenske tränare Gunnar Johansson – tidigare guldcoach i Färjestad – rasar mot norska ishockeyförbundet.
Foto: KRISTER HANSSON
Rasande Stavanger Oilers svenske tränare Gunnar Johansson – tidigare guldcoach i Färjestad – rasar mot norska ishockeyförbundet.

Stavangers svenske tränare Gunnar Johansson går till våldsam attack mot norska hockeyförbundet.

– Det är för många fega människor i förbundet, dundrar han.

Norska slutspelet i ishockey är i likhet med det svenska inne i slutfasen. Och känslorna i vårt västra grannland är minst lika heta.

Efter den femte semifinalmatchen mellan Stavanger Oilers och Storhamar i söndags skickade Stavangers svenske tränare Gunnar Johansson en protest till hockeyförbundet då han ansåg att Teemu Kohvakka medvetet skadat sin tidigare lagkamrat Andreas Pettersson.

Men Johansson – tidigare guldtränare i Färjestad – fick dålig respons.

Norska hockeyförbundet brydde sig inte ens om att behandla ärendet eftersom Stavanger inte skrev något om incidenten i matchprotokollet.

Blev vansinnig

När det stod klart att Kohvakka fick spela tisdagskvällens match blev Gunnar Johansson vansinnig.

– Kalle Anka-hantering av förbundet. De vågar inte ta ett beslut och skyller i från sig på paragrafer. Det är för många fega människor i förbundet, dundrade Johansson enligt Rogalands Avis.

Storhamar vann den sjätte semifinalmatchen med 4–2 – efter att just Teemu Kohvakka skjutit det sista målet – och är klart för final mot Vålerenga efter totalt 4–2 i matcher.

Förre Färjestad- och Timråspelaren Fredrik Sundin satte två mål för Stavanger, men det räckte alltså inte.

Publicerad: