Då: syndabock Nu: matchhjälte

HOCKEY

Skröder revanscherade sig efter matchstraffet sist

Foto: Målspottare Förra matchen tog han ett matchstraff och låg bakom sitt lags förlust. Även i matchen mot Södertälje spelade han en avgörande roll, fast på ett mycket mer positivt sätt.

ÖRNSKÖLDSVIK. Från syndabock i lördags till matchhjälte i går. Det svänger fort i Per-Åge Skröders hockeyliv.

– Det känns lite bättre nu, log norrmannen efter att ha sänkt Södertälje med två mål.

Fem minuter in lördagens bortamatch mot Linköping drog Modoforwarden Per-Åge Skröder på sig ett matchstraff för boarding efter att ha tacklat Jonas Junland. I omklädningsrummet kunde han sedan höra hemmalaget – och i synnerhet hemmafansen – jubla tre gånger inom loppet av några minuter när 2-0 blev till 5-0 – och matchen var körd för Modos del.

”Ville inte höra”

– Då kändes det riktigt tungt, säger Skröder. Man ville låtsas om att man inte hörde någonting nere i omklädningsrummet men det gick inte. Det var jobbigt.

Kände du dig som en syndabock?

– Till viss del blir det ju så. Utvisningen förstörde för oss då, speciellt eftersom Wernblom redan satt utvisad när jag åkte ut. Men det blev lite lättare att ta efter att jag sett tacklingen på tv efteråt, då ser man att det inte var så farligt.

I gårdagens hemmaseger med 4-3 mot Södertälje bytte såväl Modo som Skröder skepnad; från att ha släppt in sju mål i box play gjorde laget nu tre av lagets fyra i power play.

Två av dessa; Per-Åge Skröder som först tryckte in 2-1 på en retur när pucken låg och dansade på mållinjen, sedan matchavgörande 4-2 på styrning efter Oscar Hedmans skott två minuter in i den sista perioden.

Andan i halsen

– Det känns riktigt bra. Vi slarvar mycket i spelet men lyckas ändå vinna trots att vi inte presterar något bra spel. Det är en styrka i sig.

Modotränaren Harald Lückner gladdes åt de tre poängen med medgav att hans Modo undkom med andan i halsen.

– I första perioden har vi ingen fart och i andra är det om möjligt ännu sämre. Som tur är har vi vårt power play som räddar oss, det avgör matchen. Vi kan bättre än så här.

ARTIKELN HANDLAR OM