Färjestads målvakt gör succé på sin nya scen

Christopher Heino-Lindberg som en av barnen von Trapp i Sound of Music. Carola spelade huvudrollen.
HOCKEY

Pappa Kalle Heino är känd ­skådespelare, moster Christina Lindberg är svensktoppsstjärna och själv har Christopher Heino-Lindberg varit musikalartist och spelat med storheter som

Carola och Tommy Körberg.

Nu gör han succé i Färjestad.

– Som målvakt har jag jäkligt mycket nytta av min tidigare karriär, säger han.

Foto: WIXTRÖM JIMMY
Christopher Heino-Lindberg var planens bästa spelare i går.

I våras tackade VM-målvakten Daniel Henriksson för sig och Färjestads ledning valde något oväntat att satsa på två helt oprövade kort den här säsongen: 22-åringarna Christopher Heino-Lindberg och Jonas Gustavsson.

I går tystade Heino-Lindberg kritikerna.

Han var bäst på isen mot Djurgården.

– Jag har också hört snacket om att vi har målvaktskris och det är väl fortfarande målvaktskris i laget, jag menar: vi är ju inga namn, inte än i alla. Men vi ska försöka bevisa motsatsen, säger Christopher Heino-Lindberg till Sportbladet.

Han kom till Färjestad inför säsongen 2005-06 från allsvenska Hammarby.

I går var han tillbaka på Johanneshov.

Skådespelarfamilj

– Det är klart att det kändes lite speciellt, men vi mötte ju Djurgården. Det hade nog varit annorlunda om Hammarby stått på andra sidan.

Christopher Heino-Lindberg kommer från en skådespelar- och musikfamilj. Pappa Kalle har bland annat medverkat i tv-serien Tre Kronor, mamma Maj-Lis har sysslat med dans och moster Christina Lindberg har slagit rekord på svensktoppen med låten ”De sista ljuva åren”.

Själv har Christopher deltagit i musikaler som Sound of Music och Mio min Mio, spelat Matti i tv-serien Eva och Adam och rappat i duon Chris & Gino.

– Musikaler var kul att göra och jag fick bland annat spela med Carola och Tommy Körberg. Tyvärr var jag till slut tvungen att välja, artisteriet eller idrotten, säger Christopher Heino-Lindberg.

”Lirar gitarr”

– Det blev hockey för hela slanten. Men jag lirar fortfarande en del gitarr. Har det som hobby. Dessutom sjunger jag.

Enligt Färjestads målvaktstränare Erik Granqvist har Heino-Lindberg en perfekt bakgrund för att bli en duktig målvakt.

– Han har sysslat med dans och det syns på isen. Han har en otrolig kroppskontroll och en härlig rytm i sina rörelser, säger han.

Och fortsätter:

– Många upplever nog Christopher som en lat bohem, men ingenting kunde vara mer fel. Han tränar mer än någon annan målvakt jag jobbat med. Oerhört imponerande.

Christopher Heino-Lindberg känner inte pressen att prestera.

– Okej, i dag var det lite pirrigt, men det var nog bara för att det var premiär.

ARTIKELN HANDLAR OM