Kid Rock(ey)

HOCKEY

Rockstjärnan Kid Rock hyllar Lidas: Fenomenal

LONDON. NHL-hockey rockar fett.

Kid Rock är den förste att skriva under på det.

– Nicklas Lidström är fenomenal – och en av de trevligaste människor jag känner, säger han till Sportbladet.

NHL-legendaren Chris Chelios, 45. Detroit. Red Wings.

”Lidas” och Kid Rock delar både vänner, hemstad och intresset för ishockey. Det har gjort dem till vänner för livet. Sedan sekelskiftet har det udda paret träffats och följt varandras karriärer.

”Varit på basket”

– Chelios är en av mina bästa polare – och han är god vän med Nicklas. Ja, jag har lärt känna de andra spelarna genom honom. Nicklas och jag har varit på basket tillsammans och känner varandra ganska väl, säger Kid Rock när Sportbladet träffar honom i London.

Det finns inte mindre än nio svenskar i Red Wings...

– De är underbara. Nicklas är en bra kille och en av världens bästa spelare. Vi är glada att han spelar för Detroit. När jag säger det talar jag för hela Michigan. Tidigare kallades vi för röda armén på grund av alla ryssar, men nu är det svenskar som gäller. De kommer att spöa skiten ur motståndarna, säger Kid Rock och börjar blossa på det som skulle kunna vara en segercigarr.

Nicklas Lidström är förhoppningsfull inför säsongen.

– Ja, jag tror att vi kan vinna. Vi har ett bra lag – och Dominik Hasek. Målvakten betyder oerhört mycket och han är en av de bästa i ligan, säger han.

Kid Rock ska också hjälpa Red Wings på resan mot Stanley Cup-pokalen. En större supporter får Red Wings leta efter. I december 2004 spelade Igor Larionov en avskedsmatch i Moskva. Tolv av spelarna i Detroit flög då till Ryssland – liksom Kid Rock. Hur tror ni att laget firade Stanley Cup-titeln 2002?

– Då gjorde Kid Rock en specialspelning bara för oss i klubben. Det var otroligt häftigt. Det minnet jag bär med mig, säger Nicklas Lidström.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL