Norrena stannar – i två säsonger till

HOCKEY

Linköping säkrar upp målvakten – med hjälp av sponsorer

Linköping får behålla stjärnmålvakten Fredrik Norrena, 37, i två år till.

Men enligt uppgifter till Sportbladet tvingas klubben söka ekonomisk hjälp från sponsorer för att ha råd med kontraktet.

– Vi har haft en stram lönebudget i flera år och vi kommer inte att höja den nästa säsong heller, säger sportchefen Johan Hemlin.

Fredrik Norrena.

Fredrik Norrena har varit en av elitseriens bästa målvakter i flera år och Linköping har sedan en tid tillbaka jobbat för att behålla finländaren, som haft planer på att flytta hem.

– Hans insats den här säsongen har varit rent strålande så här långt. Han var en av anledningarna till att vi höll oss uppe när det gick tungt i höstas. Sedan talar hans statistik sitt tydliga språk, säger LHC:s sportchef Johan Hemlin.

– Det viktiga när man ska förhandla med äldre spelare är att spelaren är frisk, håller hög kvalité och har motivationen kvar. Det är något som Fredrik verkligen uppfyller.

Sökt hjälp från sponsorer

Enligt Sportbladets källor i den innersta kretsen av klubben ska Linköping ha tvingats söka hjälp från sponsorer för att inte behöva sänka Norrenas lön i tvåårskontraktet som inom kort blir offentligt.

– Vi har kommit väldigt långt med Fredrik. Det flyter på i helt rätt riktning, säger Hemlin, som inte vill prata om detaljer i Norrenas kontrakt.

– Jag kommenterar aldrig enskilda förhandlingar utan konstaterar bara att vi har en stram budget och den kommer inte att öka. Snarare skärper vi den ytterligare, säger Hemlin, som alltså fått extra stöd från sponsorer för att kunna behålla stjärnmålvakten.

ARTIKELN HANDLAR OM