Phoenix ångar på – åttonde raka i natt

HOCKEY

Nya poäng av Sedinarna
– men förlust för Canucks

Foto: ap
Phoenix Nolan Yonkman och Philadelphias Jody Shelley tar en svängom.

NEW YORK. Prärievargarna från Phoenix är i färd med att jaga resten av NHL på flykten...

I natt tog de åttonde raka segern – genom att slå östra konferensens suveräna ledare Philadelphia med uddamålet.

– Vi behandlade matchen som en Game 1 i en Stanley Cup-final och fick bevisat att vi kan vinna sådana matcher, hotar forwarden Scottie Upshall efter 3–2-segern.

Det är dags att ta unga lagmaskinen Phoenix på allvar – igen.

Efter en blek första halva av säsongen är prärievargarna lagom till slutspelsspurten i februari och mars hetast i ligan och ligger trea i västra konferensen.

Den otippade segern mot svårspelade Philadelphia – etta i östra konferensen sedan månader tillbaka – var alltså åttonde raka och den genererade så mycket självförtroende att spelarna börjat prata om Stanley Cup...

– Det var en emotionell seger. Vi behandlade matchen mot Flyers som en Game 1 i en Stanley Cup-final för att se hur vi står mot den kanske främste utmanaren i öst, säger forwarden Scottie Upshall.

– Och vi fick bevisat att vi kan vinna sådana matcher. När vår målvakt (Ilia Bryzgalov) spelar på topp och alla andra jobbar hårt, då kan vi ta vem som helst.

Ekman-Larsson på isen

Resten av ligan är varnad. Coyotes biter på riktigt i år...

Det heta lagets ende svensk, unge backen Oliver Ekman-Larsson, spelade tio och en halv minut mot Flyers och hamnade på ett plus i statistiken.

Daniel Sedin rycker i toppen av poängligan – och tvillingbrorsan Henrik närmar sig, fantastiskt nog, andraplatsen. ”Henke” gjorde nämligen ett mål i Vancouvers hemmamatch mot Montreal i natt, och ”Danne” stod för en assist till en Micke Samuelsson-balja.

Men det hjälpte inte. Montreal vann med 3–2, främst på grund av en undermålig förstaperiod från hemmalagets sida.

I natt kunde Foppas Colorado äntligen bryta sin hemska förlustsvit. Efter tio raka nederlag lyckades de slå St. Louis på bortaplan med 4–3.

– Plötsligt kan vi andas igen. Jag hade näst glömt bort hur det känns att andas, säger coachen Joe Sacco till nhl.com.

Målskyttar mot gamla lagen

Gladast hos segrarna var ändå backen Erik Johnson, som så sent som för tre dagar sedan trejdades från just St. Louis till Colorado.

Nu fick han inte bara komma tillbaka till Scottrade Center och vinna – han gjorde mål också.

– En unik upplevelse. Jag tror inte det kan bli bättre än så här, säger han.

Chris Stewart, som gick andra vägen, gjorde även han ett mål på sina lagkamrater, men eftersom hans Blues förlorade var det inte riktigt lika roligt för honom...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL