En bänkad etta

HOCKEY

Engstrand bäst i Elitserien – ändå minimal speltid

GÄVLE. Bäst i serien. Men ändå ständig tvåa.

Så ser den brutala verkligheten ut för Linköpings andremålvakt Christian Engstrand.

– Spelar jag så här kan inte coachen hålla mig på bänken, säger Christian Engstrand efter att hållit nollan mot Brynäs.

Foto: Nollan Christian Engstrand, som gratuleras av Erik Andersson, höll nollan då han fick chansen i går.

Engstrands 94,16 är den överlägset bästa räddningsprocent i hela elitserien. Men det spelar ingen roll när han är reserv bakom Fredrik Norrena som är närmast omöjlig att flytta på nu när serien går in i slutfasen.

– Det är väl bara om han blir skadad eller avstängd som jag får chansen i slutspelet, säger Christian Engstrand.

Fredrik Norrenas position är ohotad. Anledningen att Engstrand fick stå mot Brynäs var att han måste luftas ibland för att inte tappa formen eller helt enkelt tröttna. Hittills har han bara fått stå i sex matcher, resultat: Två nollor, nio insläppta mål och den högsta räddningsprocenten.

Framtiden oviss

– Ja, det var gott att slippa bänken, jag kan bara hoppas att det håller i sig. Fredrik Norrena är ruskigt bra och jag försöker lära mig så mycket som möjligt av honom. Men jag vill förstås alltid spela, annars ska man inte hålla på med det här, säger Christian Engstrand.

22-åringen har kontrakt en säsong till med Linköping.

– Vi får se vad som händer nästa säsong. Norrena kan åka på en skada, så jag tränar på och gör mitt bästa, säger Christian Engstrand.

– Engstrand har gjort det bra i alla matcher utom en när han fått stå. Vi försöker hitta matcher åt honom med jämna mellanrum, säger LHC:s tränare Hans Särkijärvi.

ARTIKELN HANDLAR OM