...och blågult hyllade ”King Henke”

HOCKEY

Lustig: ”Henke var bra”

1 av 2 | Foto: De svenska fotbollslirarna var på plats i Globen.

En ledig kväll mellan spelad match och ett kommande avgörande.

Då passade de svenska fotbollslirarna på att kolla NHL-hockey i Globen.

– Tre saker var bra,

annars var det ett sömnpiller, recenserar Mikael Lustig.

Kvällsmackan klockan halv elva var obligatorisk, hockeykvällen innan dess var frivillig. Det var ett lugnt svenskt landslagsschema på lördagskvällen. Åtta av spelarna nappade i alla fall på erbjudandet om att gå på NHL-premiären mellan Anaheim Mighty Ducks och New York Rangers.

Av bilderna att döma höll åtminstone Tobias Hysén, Johan Wiland och Pontus Wernbloom på de förstnämnda – alla tre hade dragit på sig Ducks-halsdukar kvällen till ära. Övriga i hockeygänget var Rasmus Elm, Ola Toivonen, Anders Svensson och Sebastian Larsson, enligt landslagets presschef Hans Hultman.

Matchen slutade 2–1 till Anaheim efter straffar och var, om man ska tro Mikael Lustig, inte mycket att hänga i julgranen rent kvalitetsmässigt.

– Tre saker var bra. Henke och två fighter. Annars var det ett sömnpiller, säger han.

Tog 27 skott

Med Henke menas förstås Henrik Lundqvist som gjorde suverän i Rangers mål. Svensken tog 27 av 28 skott och var en av anledningarna till att Ducks inte kunna vinna redan under ordinarie tid.

Fighterna då?

Första gången det smällde var i mitten av första perioden. Direkt efter tekningen som följde Anaheims 1–0-mål kastade George Parros handskarna och utmanade Rangers Mike Rupp. Parros fick in ett par tuffa smällar till publikens jubel. Två minuter senare var det dags igen. Spelet stoppades när Corey Perry gjorde upp med Brandon Dubinsky, men det blev en kortvarig fight eftersom Perry ramlade nästan direkt.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL