Lagkaptenen slog till igen

HOCKEY

Mora och Niklas Fogström sänkte Tingsryd

Foto: Niklas Fogström.

Moras lagkapten Niklas Fogström var sjuk senast mot Borås.

Mot Tingsryd var han med igen. Och då passade han på att bli tvåmålsskytt i 5-2-segern mot sitt gamla lag.

- Det är ganska komiskt att jag gjort alla mina mål i år mot just Tingsryd, säger Fogström.

Finske centern Niklas Fogström inledde sin svenska karriär i Tingsryd, men visade ingen pardon mot sitt forna lag (som han spelade i säsongen 2005/06) när han satte dubbla mål i 5-2-segern på hemmaplan.

Fyra mål mot Tingsryd

Nu har 29-åringen gjort fyra mål den här säsongen. Samtliga mot just Tingsryd.

- Jag vet inte vad jag ska säga om det, men det är lite komiskt. Men det handlar väl mer om att jag borde göra fler mål överlag, jag måste skjuta mer. Inte för att jag är någon naturlig målskytt, men ändå, säger den sympatiske stjärnan.

Fogström var dessutom sjuk senast mot Borås, men det märktes inte mot Tingsryd. Han inledde målskyttet med att styra in 1-0 redan efter fyra minuter och avslutade sedan målskyttet genom att raka in 5-2 i med bara fyra minuter kvar att spela.

- Första var jag inte ens medveten om, då den gick via skridskon och in, men det andra var i power play och ett riktigt mål. Jag blev ganska trött som alltid när man inte spelat på ett tag, men jag hade ganska sparsamt med speltid så det fungerade, säger Fogström.

Fogström blev annars av med kaptensbindeln inför säsongen. Istället satte lagledningen bindeln på nyförvärvet och hemvändaren Peter Nolander.

”Mer att kräma ut”

- Men det där är inget jag bryr mig om och det är Haralds (Lückner, tränare) beslut. Det påverkar inte mitt spel på något sätt. Peter behövde koncentrera sig mer på sitt eget spel och har lyft sig sedan han blev av med bindeln, säger Fogström.

Efter tre raka nederlag har Mora nu vunnit två raka matcher och har klättrat upp på en sjätteplats i tabellen.

- Jag tror stenhårt på det här laget men vi har mer att kräma ut, vi har mer spel i år. Vi måste bara våga släppa loss, än så länge har det varit lite för mycket upp och ner, säger kaptenen.

ARTIKELN HANDLAR OM