Tvillingarna Abbott förlänger med Luleå

HOCKEY

”Trivs med allt som finns att göra här”

Foto: BILDBYRÅN
Chris och Cam Abbott.

Luleå Hockey för behålla två av sina största stjärnor.

Bröderna Cam och Chris Abbott förlängde i dag sina avtal med ytterligare ett år.

– Vi älskar att spela här och trivs kanon med stan och allt som finns att göra även vid sidan av hockeyn, säger Chris Abbott till klubbens hemsida.

Chris och Cam Abbott kom till Luleå för två säsonger sedan med en direkt succé som följd. Förra säsongen kom de tvåa och trea i lagets interna poängliga och i år Chris poängbäst.

”Absolut önskan från tränarna”

Nu förlänger tvillingarna med klubben.

– Det var en absolut önskan från tränarna att vi skulle förlänga med tvillingarna som varit och kommer förbli en viktig del av vårt lagbygge, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström.

– Bröderna Abbott är två hundraprocentigt professionella idrottsmän som är väl integrerade med laget, klubben och staden och de båda förfogar över ett brett hockeyregister och är absoluta vinnartyper.

Hyllar staden Luleå

Chris Abbott pekar ut både klubben och staden Luleå som viktiga faktorer i kanadensarnas beslut.

– Vi är jättenöjda över att få komma tillbaka och spela med Luleå Hockey även nästa säsong. Vi älskar att spela här och trivs kanon med stan och allt som finns att göra även vid sidan av hockeyn. Nu är det fullt fokus på att avsluta den här säsongen bra och sedan ge järnet för att ge laget en framgångsrik säsong även nästa år, säger Chris Abbott.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF