Glödhet – utan tvillingbrorsan

HOCKEY

Chris Abbott är bättre när Cam saknas

Foto: Cam Abbott till vänster och Chris till höger.

För första gången tvingas Chris Abbott spela utan sin bror.

Resultatet? Succé.

Ändå saknar han Cam på isen.

– Jag måste jobba hårdare utan honom, säger Chris Abbott.

Cam Abbott dras fortfarande med sin efterhängsna hjärnskakning. Han har varit borta i snart två månader och fortfarande vet ingen när han kan gå på is igen.

– Det är en tuff process han går igenom, han har fortfarande symptom och det har varit svårt honom, säger brodern Chris Abbott.

Alltid i samma kedja

Hur är det att se sin bror gå igenom detta?

– Det är tufft. Jag känner med honom. Det är ju inte bara min lagkamrat utan även min bror så det är en annan sak. Men å andra sidan har han tacklat situationen bra och har försökt vara positiv hela tiden.

Tvillingbröderna Abbott har spelat ihop hela karriären och de har alltid placerats i samma kedja – och alltid producerat poäng ihop.

Nu har Chris för första gången tvingats spela 13 raka matcher utan sin bror.

– Vi gillar att spela ihop, vi känner så klart varandra bra. Men när jag spelar med andra får jag fokusera lite extra. Jag måste jobba lite hårdare, det är inte samma connection som med Cam, men lyckligtvis har det fungerat bra med Simon Hjalmarsson och Joonas Vihko.

”Det är en utmaning”

Något statistiken styrker. Siffrorna visar att Chris något överraskande plockat mer poäng utan sin bror.

Är du förvånad?

– Nej, både jag och Cam vet att vi kan spela även utan varandra. Det är en utmaning, men det är inget val utan bara acceptera som det är och lyckligtvis har det fungerat bra för mig.

I kväll väntar ett glödhett derby i Coop Arena. Serieledande Luleå tar emot serietvåan Skellefteå.

– Det är en enorm match. Det är det alltid i de här mötena, städerna ligger inte så långt från varandra och det brukar vara en enorm atmosfär. Speciellt på vår hemmaplan är det alltid stora matcher och det här är något alla har ringat in i sina kalendrar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF