Debutanterna glänste mest i Skellefteå

avAnna Lindbäck

Publicerad:
Uppdaterad:

”Skönt att få det avklarat”

KARLSTAD. De var två nervvrak inför matchen.

Men det var ändå Skellefteås elitseriedebutanter som hittade nätet.

– Både jag och Bud var riktigt nervösa så det var kul att det var just vi som gjorde mål, säger Oscar Möller.

Oscar Möller och Bud Holloway var i går Skellefteås elitseriefärskingar. Båda gjorde alltså debut i premiären mot Färjestad – och det var också kedjekompisarna som gjorde Skellefteås mål. Det räckte visserligen inte ända fram, men med Möller och Holloways två kassar, som betydde 2–0, borde Skellefteå kanske ha stängt matchen.

– Visst, nu vann vi inte. Men det var riktigt skönt att jag fick göra det där målet. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av matchen, det var ju ändå min första elitseriematch, säger Möller.

”Skönt att det är över”

Var du nervös?

– Ja, det var jag absolut. Det var Bud också och det märkte jag. Men så fort vi kom in i spelet, och gjorde de där målen, så släppte det. Det känns skönt att premiären är avklarad nu.

Möller var i centrum även i tacklingssituation som renderade i matchstraff för FBK-backen Martin Sevc. Sevc armbågade forwarden och fick lämna isen.

– Men det var inte så farligt. Han menade nog inte att sätta upp armbågen. Min klubba flög upp på läktaren och jag fick lite ont. Men det är ingen fara, det var inte avsiktligt, säger Möller.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM