NHL-målvakt klar för Växjö Lakers

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Sportchefen: En jättestabil målvakt

Växjö Lakers har gjort klart med sin sista pusselbit inför Elitserien.

Stanley-Cup och SM-guldmedaljören Martin Gerber, 36, har skrivit på ett ettårskontrakt.

– En kille som kan ge oss den vinden i seglen vi behöver som nykomling, säger sportchefen Henrik Evertsson till Sportbladet.

När Växjö Lakers gick upp i elitserien var Oscar Alsenfelt den stora målvaktshjälten. Nu är det klart att han får konkurrens av NHL-meriterade Martin Gerber.

- En jättestabil målvakt, han är bra tekniskt och rörlig. Sen har han en mental sida som är jättebra, han är bra över hela linjen, säger Henrik Evertsson till Sportbladet.

250 NHL-matcher

Att det är en rutinerad målvakt Växjö Lakers värvat in råder det ingen tvekan om. SM-guld med Färjestad 2002 och 241 NHL-matcher med en Stanley Cup-titel med Carolina Hurricanes 2006 som kronan på verkat ger en ovärderlig rutin för elitserienykomlingen.

– Martin har ett ypperligt "track-record" när det gäller att hjälpa sina målvaktskollegor, Daniel Henriksson i Färjestad och Cam Ward i Carolina till exempel, säger Henrik Evertsson.

Inte given förstamålvakt

Senaste säsongen har han tillhört Edmonton Oilers organisation men mestadels spelat för AHL-laget Oklahoma City Barons. Därmed blir han det trejde nyförvärvet från AHL-klubben. Sedan tidigare är även Liam Reddox och Brad Moran värvade därifrån.

Kommer han var given förstemålvakt nu?

– Vi har aldrig haft någon förstemålvakt. Den bäste står, men skulle vi välja nu skulle han säkert stå första matchen, säger Henrik Evertsson.

Tar han den sista delen av lönekakan nu?

– Han tar bara sin del. Vi har möjligheter att fortsatt göra något, men just nu tittar vi väl inte för att agera utan vi följer bara marknaden.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN