Jakob Silfverberg förlänger med Anaheim

avPer Bjurman

Publicerad:
Foto: Marcio Jose Sanchez / TT

NEW YORK. Jakob Silfverberg kan strykas från listan över NHL-svenskar som riskerar att bli trejdade innan transferfönstret stängs på måndag.

Han skrev på ett nytt femårskontrakt med Anaheim Ducks i går kväll.

NHL:s trade deadline närmar sig med så kallade stormsteg och fler svenskar än någonsin tidigare kan få byta adress innan klockan slagit 21.00, svensk tid, på måndag.

En som varit föremål för ihärdigast rykten är Jakob Silfverberg, eftersom han sitter med ett utgående kontrakt och Anaheim Ducks haft en så tung säsong.

Men den 28-årige Gävle-sonen blir av allt att döma kvar i södra Kalifornien. Enligt flera källor runt klubben kom Jakob och Ducks under onsdagen överens om ett nytt femårskontrakt.

”Vill vara kvar”

Inga detaljer är kända, då förlängningen inte blir officiell förrän efter deadline, men den hårdskjutande gästriken – som senaste åren tjänat i sammanhanget blygsamma 3.75 miljoner dollar (34.8 miljoner kronor) per säsong – förväntas få ett rejält lönelyft.

Han lär vara nöjd. Så här sa han, apropå trejdryktena, till Sportbladet förra veckan.

– Jag kan inte kontrollera det där så jag försöker inte tänka så mycket på det , men jag trivs väldigt bra här och vill vara kvar.

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM