Grundels vädjan till fansen: ”Sluta med hatet”

Anton Grundel fick avsluta hockeykarriären efter en hjärnskakning.

Nu vädjar han på Facebook att fansen ska sluta med hatet mot hockeyspelare.

– Man ska ha åsikter om allt möjligt, men ni måste sluta upp med personangrepp och allt sånt, skriver han.

I en känslosam intervju med Färjestads hemsida berättade Anton Grundel att sviterna från hjärnskakningen han ådrog sig 2017 blev för mycket. Karriären är över.

Den numera tidigare backen har i ett öppet brev till fansen i Facebookgruppen ”Färjestad BK (Supporters)” vädjat till förståelse och eftertänksamhet. Hatet måste stävjas.

– Hej. Vill bara tacka för alla fina ord. Det värmer enormt. Jag skulle vilja förmedla en väldigt viktigt sak och som ni här inne starkt kan bidra med, öppnar han brevet med.

Grundar sig i psykisk ohälsa

En professionell hockeyspelares uppgift handlar om att göra andra nöjda. Det är vad sporten handlar om, menar Grundel i brevet.

Han skriver också att psykisk ohälsa oftast börjar med ett sjunkande självförtroende hos individen. Och där kan fansen ha en stor påverkan.

– Man ska ha åsikter om allt möjligt, men ni måste sluta upp med personangrepp och allt sånt. De ska inte finnas inom idrotten, ALLA gör så bra dom kan ifrån sig varenda dag. Ibland vaknar man upp och mår skit, men utan feber. Ja då är de bara att bita i de sura äpplet och prestera!

– ALLT för att NI ska få er underhållning.

”Ta ert ansvar”

Den tidigare FBK-spelaren skriver att fansens hat har en stor påverkan på den psykiska ohälsan inom sporten och vädjar till att det måste få ett stopp.

– Så snälla, jag ber om en enda sak. SLUTA MED HATET PÅ SOCIALA MEDIER. ni bidrar starkt till den psykiska ohälsan, mer än ni någonsin kunde ana. Ta ert ansvar, då får alla ett bättre liv.

– PS: ni som känner er träffade, tänk ett varv till varför ni känner er träffade, så tror till och med jag att ni förstår vad jag menar. // Anton, avslutar han brevet med.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!