Rangers utslaget – men ’Henke’ hyllad

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Lundqvist: ”Det är verkligen smärtsamt”

1 av 4

NEW YORK. Henrik Lundqvists dröm om en ny Stanley Cup-final dog i natt.

Trots att han själv stod för en sedvanlig monsterinsats när det behövdes som mest vann Tampa den avgörande konferensfinalen på Madison Square Garden.

– Det är verkligen smärtsamt. Under ett helt år lägger man själ och hjärta på att få en ny chans att spela final och vi var bara tjugo minuter från att komma dit igen, säger han med en plågad grimas efter 2-0-förlusten som satte punkt för säsongen.

New York Rangers säsong slutade på precis samma sätt som den började.

Precis innan de förkrossade spelarna skulle ställa upp för den traditionsenliga handskakningen med vinnarna från Tampa reste sig de fans som fanns kvar i arenan och började skandera:

– HEN-RIK, HEN-RIK, HEN-RIK.

Och det med all rätt.

För den svenske målvaktsstjärnan var precis lika bra som han brukar vara i stora ”Game 7”-draman och stod under de två inledande två perioderna för en serie formidabla ingripanden.

”Det är verkligen smärtsamt”

Men hans lagkamrater kom ingenstans i Tampas tajta defensiv och i tredje perioden brast fördämningarna.

Först rann en slumppuck ”Henke” aldrig såg in mellan benen, sedan gjorde den omtalade trillingkedjan, med Ondrej Palat i spetsen, ett rasande snyggt klapp-klapp-må l– och därmed var Rangers drömmar om en ny Stanley Cup-final krossade.

Så att fansen tar farväl med en sista hyllning är inte mycket till tröst för den svenske målvaktsstjärnan.

– Det här är verkligen smärtsamt, säger han med en djup suck när han möter media efteråt.

– Under ett helt år lägger man själ och hjärta på att få en ny chans att spela final och vi vara bara tjugo minuter från att komma dit igen.

”Får ge Tampa cred”

Lundqvist tycker att Rangers gjorde vad de kunde och ”lämnade allt där ute” i den avgörande matchen – men konstaterar samtidigt att de hade svårt när Lightning tajtade till spelet.

– I vanliga fall tänker man alltid ”om vi ändå gjort mål på den och den chansen”. Men jag kan inte erinra mig några sådana situationer från ikväll, säger han.

– Vi får ge Tampa cred. De gjorde det verkligen svårt för oss.

Ja, så svårt att det blev sommarsemester tidigare än planerat.

Men snart är det höst igen.

Då fortsätter jakten på den Stanley Cup-titel Henrik Lundqvist trots nederlag så svidande som det i natt aldrig slutar drömma om.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!