Luleå skrämde iväg bortaspöket

HOCKEY

Tog första trepoängaren på bortaplan sedan den 17 september

Luleå har haft det tufft på bortaplan i år.

I dag tog laget sin blott andra trepoängare på bortaplan när Karlskrona besegrades med 4-2.

– Det är viktigt att få en seger på bortaplan. Vi har varit nära och långt ifrån och självklart är vi glada att vi tar tre poäng, säger Luleås huvudtränare Joakim Fagervall.

Luleå började klart bäst och satte press på Karlskrona från start.

Laget skulle få utdelning redan efter knappt två minuter när Craig Schira kunde göra 1-0 bakom en skymd Patrick Galbraith i hemmamålet.

Trots två power play för krisande Karlskrona, som nu har 11 raka matcher utan vinst, kunde Luleå spela smart.

Toni Rajala stal pucken i mittzonen och kunde avlossa ett skott mot mål. Galbraith kunde inte hålla den och Jacob Micflikier var påpasslig på returen och stötte in 2-0.

"Vi är inte där än"

Den andra perioden var en omvänd historia och Karlskrona tryckte på för en reducering. Lägena skulle komma i just power play där Jimmy Andersson och Riley Holzapfel kunde ta Karlskrona tillbaka in i matchen.

Glädjen blev kortvarig och mindre än en minut senare hade Luleå återtagit ledningen.

Luleås 4-2 mål skulle komma i power play i den tredje perioden och trots flertalet Karlskrona-forceringar kunde bortalaget vinna komfortabelt.

Vinsten var Luleås första trepoängare på bortaplan sedan den 17 september.

– Vi sätter hårdare press på Karlskrona och tar initiativet, så det är inte svårare än så. Vi är inte där än men det finns gryn i spelet som ser väldigt bra ut. Daniel Larsson har varit borta länge och ger ett stabilt intryck och vi har många forwards som gör ett bra jobb, säger Fagervall.

ARTIKELN HANDLAR OM