Fröberg: Ångrar att jag gick till FBK

Foto: PONTUS ORRE
Linus Fröberg.

avEmelie Fredriksson

HOCKEY

Linus Fröberg är tillbaka i SHL – men i ny klubb.

Nu berättar han i en intervju med hockeysverige.se om uppbrottet med Färjestad.

– Jag ångrar att jag gick till FBK överhuvudtaget, säger 22-åringen till sajten.

Linus Fröberg lämnade 2011 Brynäs för Färjestad, där han hoppades på mer speltid.

Men de tre åren i klubben blev inte vad han tänkts sig. Under två års tid lånades han ut till Mora, Malmö och Södertälje och när han sedan stod för ett fint SHL-slutspel i Färjestad 2014 bröts i stället hans kontrakt med klubben.

Något som förvånade många.

– Jag lämnade Brynäs för Färjestad just för att jag skulle få fler chanser till a-lagsspel där, men nu ångrar jag att jag gick till FBK över huvud taget. Jag tror att det hade gått bättre om jag stannat i Gävle, säger han i en intervju med hockeysverige.se.

– Nu hade Färjestad visserligen en del unga spelare i laget förra säsongen, men då var de väl mer eller mindre tvungna. Annars har de varit väldigt sega med att ge unga spelare chansen och det var väl därför som både Calle Andersson och Max Görtz också lämnade klubben, säger han.

"Känns mycket bättre här"

Efter ett år i Karlskoga där det blev 35 poäng (8+27) på 52 matcher är 22-åringen nu tillbaka i SHL och nyblivna mästarlaget Växjö.

Än så länge är upplevelsen helt annorlunda än den i Karlstad.

– Det känns mycket bättre här. Hit kommer jag också som en a-lagsspelare och inte underifrån från ett juniorlag. Det känns som att Växjö tror på mig mer och de saker som de har sagt om mig tycker jag stämmer väldigt bra, säger han.

– Här kommer jag få chansen att spela med bra spelare och det är upp till mig att ta vara på den. Jag har gett mig fan på att jag ska ta den här chansen.

ARTIKELN HANDLAR OM