Målvaktstränare slutar – ska designa ubåtar

Publicerad 2015-05-08

Anders ”Ankan” Svensson slutar.

Växjö Lakers målvaktsduo var viktiga kuggar i Växjö Lakers guldsäsong.

Men nu slutar doldisen som tränade dem – för att designa ubåtar.

–  Jag tror inte att jag har fått en enda fråga av en journalist. Och det har varit skönt, säger målvaktstränaren Anders "Ankan" Svensson.

Följ ämnen

Målvaktsduon Christopher Nihlstorp och Stefan Steen hade stor del i Växjö Lakers första SM-guld.

Samtidigt som de fick stor uppmärksamhet fick mannen som tränare duon lite mindre uppmärksamhet.

Precis som han ville ha det.

– Jag tycker att det är skönt att få vara ifred. Gör jag ett bra jobb så får det tala för sig självt, säger han till klubbens hemsida.

Anders "Ankan" Svensson sade upp sig från jobbet för två månader sedan men ville att det skulle hållas tyst om det under slutspelet.

– Avslutet för mig kunde ju inte bli bättre, säger han.

Och efter att ha avslutat sina fyra år i klubben med en guldmedalj går han nu över till ubåtsbygge.

– Jag får inte säga så mycket om jobbet. Det är ju hemligt. Men jag kommer att gå tillbaka till Kockums där jag jobbat tidigare för att jobba med design, inredning och utrustning för ubåtsbygge, säger han.

"Ringer till varandra"

Han berättar att det är med blandade känslor han slutar. Som målvaktstränare tycker han att han fått en annan relation till sina målvakter än andra tränare.

– Som målvaktstränare kommer man ju lite närmare sina spelare eftersom de är så få. Vi ringer tillvarandra och även efter de slutat i laget så har man kontakt med en del. Det blir en annan typ av relation än vad de "vanliga" tränarna, om man ska kalla dem så, får med resten av laget.