Hammarby IF Ishockey

Extrema straffet – efter pååkningen

Av: 

Tomas Ros

HOCKEY

Får 30 matchers avstängning

Ett av tidernas tuffaste straff – 30 matcher.

Faktum för Hammarbys Fredrik Emsjö, 20 år.

– Jag är helt tom. Min säsong är i princip över, säger han.

Det var i Hammarbys match mot Visby förra helgen som en incident mellan Hammarbys forward Fredrik Emsjö och huvuddomaren ägde rum.

Emsjö har precis missat ett avslut, visat känslor och enligt tv-bilderna ser han besviken ut.

Domaren for till isen efter en kontakt mellan parterna.

I själva matchen blev det inget straff för Emsjö, men nu har disciplinkommittén, den som har hand om avstängningar i Ishockeyförbundet slagit fast att Emsjö ska stängas av i 30 matcher.

”Kollar på spelet”

”Kommittén finner, med hänsyn till påföljden i ärendet med Alavaara, att förseelsen ska rendera i en avstängning i tid som motsvarar 30 matcher i aktuell serie”.

Man använder sig av Jan Axel Alavaaras attack på domaren 1998 som ett prejudikat och åberopar liknande omständigheter.

– Jag håller inte med. Jag åker i min båge och vi krockar. Jag kollar på spelet och inte på domaren. Tycker det här är ett oerhört hårt straff och jag har pratat med min coach och lagledare och vi får se om vi ska överklaga, säger Emsjö till Sportbladet.

Region osts disciplinkommitté har valt att bortse från Emsjös yttrande om att det var helt oavsiktligt och anser att ett kännbart straff är ett måste.

– Min säsong är precis över i och med det här. Känner mig helt tom. Jag har i princip nyss fått beskedet och måste smälta det som skett, säger Hammarby-spelaren.

Ska överklaga

Om straffet kvarstår innebär det att Emsjö inte kan spela ishockey innan sista januari 2016.

– 30 matcher är ett hårt straff för det som sker. Även om Fredrik kunde gjort mer för att undvika situationen. Domaren tog exempelvis inte något straff under själva matchen och att jämföra med Alavaara går ju inte. Alavaara hoppar in på isen och åker på domaren. Fredrik får 30 matcher och Alavaara 22 matcher. Horribelt det som sker, säger en upprörd Hammarbys tränare Benny Rönnelöw, som säger att Hammarby ska överklaga beslutet.

Emsjö har även vid ett tidigare tillfälle blivit avstängd för en incident med en domare. Straffet är alltså hårdare för att Emsjö är en så kallad återfallsförbrytare.

Värsta busarna i SHL/allsvenskan senaste 30 åren

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF Ishockey

HockeyEttan