SHL-profilen: ”Jag är väldigt optimistik nu”

Positivt besked för Enterfeldt – ett år efter skadan

Ett år av skadehelvete och ett flertal operationer.

Men nu kan Sebastian Enterfeldt, 27, äntligen börja hoppas på comeback.

– Klart det finns i bakhuvudet att det inte ska hålla, men just nu känner jag mig väldigt optimistisk, säger Brynäscentern.

Enterfeldt i Brynäsklacken.
Enterfeldt i Brynäsklacken.

Det var i november förra året som Sebastian Enterfeldt tacklades av dåvarande Färjestadsforwarden Anton Hedman. Vänster underarm mer eller mindre krossades och Brynäscentern har genomgått ett flertal komplicerade operationer.

Enterfeldt medger att han känt oro för att karriären skulle vara över:

– Jag kan ärligt säga att det gåt upp och ner med alla olika besked man har fått. Det har pendlat mellan att kännas bra till att vara väldigt dåligt, berättar Enterfeldt.

Den fjärde, och förhoppningsvis sista operationen, gjordes i slutet av augusti och då beräknades sex-åtta veckor innan han skulle kunna börja träna på is igen.

Positivt besked

Där är vi nu. Förra veckan var den landslagsmeriterade forwarden på återbesök till Linköping, där han opererades, och fick positivt besked.

– Som det har sagt är det bara att köra. Jag ska smyga igång lite och hoppas att det håller och fungerar. Jag har börjat lite försiktigt den här veckan och varit på med hockeygymnasium och de juniorträningar där det går att vara med.

Inom kort hoppas han kunna köra med de övriga spelarna i a-laget.

– Planen är att trappa upp det dag för dag. Får jag inget bakslag är tanken att kunna gå på med röd tröja (ej tacklingsbar) inom någon vecka.

Kan det bli spel innan juluppehållet?

– Väldigt svårt att svara på. Med den här skadan finns det ingenting att jämföra med. Ingen tidsram för rehabilitering. Men hellre att det får ta lite längre tid och att armen blir riktigt stark, för den måste stå emot tacklingar, skott och obekväma situationer.

Känner du någon oro att det inte ska hålla?

– Klart att det finns i bakhuvudet, absolut. Men som det har gått nu, och de svar jag har fått, känns det ganska bra. Jag känner mig väldigt optimistisk.

Apropå långtidsskadade brynäsare. På fredagen blev det klart att norrmannen Sondre Olden, 23, är redo för comeback i Gävlelaget efter nästan ett års frånvaro – dels på grund av skada och dels utlåning till Norge.

Han byter om och sitter med som extraforward i lördagens hemmamatch mot Karlskrona.

Det innebär i sin tur att unge talangen Jens Lööke, 18, nu lånas ut till allsvenska Almtuna.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!