”Sannerligen skönt – varit en tuff start”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Hattrick av Nash i Rangers seger

Rcik Nash avgjorde.
Foto: Reuters
Rcik Nash avgjorde.

NEW YORK. Det har börjat mullra i hockeyvulkanen i New York...

Rick Nash gjorde hat trick när Rangers slog Florida i en vild tillställning i Fort Lauderdale i natt.

– Det var sannerligen skönt. Det har varit en tuff start på säsongen för mig, säger den förre (?) skyttekungen efter 5-4-segern.

Foto: AP
Lundqvist fick stora lovord av coachen efteråt.

Han gjorde 42 mål i fjol och kom trea i målligan. Men i år har Rick Nash haft betydligt svårare att hitta nätet. Faktum är att han innan nattens bortamöte med Florida Panthers bara hade gjort två mål – på nitton matcher.

I BB&T Center lossnade det dock ordentligt.

Först hängde den 31-årige kanadensaren två kassar under ordinarie matchtid. Sedan smällde han han in matchavgörande 5–4 på övertid – och fullbordade således ett hat trick.

– Det var sannerligen skönt. Det har varit en tuff start på säsongen för mig, siffrorna har helt enkelt inte varit där, säger han till klubbens hemsida.

– Tre mål gör i sig ingen större skillnad, men det var riktigt trevligt att få vara med om en sån här kväll. Förhoppningsvis lossnar det nu.

Kom i kapp

Även Viktor Stålberg gjorde ett mål – på assist från Oscar Lindberg – i en match som liknade ingen annan Rangers spelat i år.

De hade ledningen med 4-2 när fyra minuter återstod och brukar aldrig tappa den sortens ledningar, men Florida tog ut målvakten och lyckades komma ikapp – bland annat tack vare 730:e målet i Jaromir Jagrs NHL-karriär.

– Vi spelade inte bra, det var Henrik Lundqvist som höll oss kvar med ett rent overkligt framträdande och sedan gjorde Rick Nash sin bästa match för säsongen, säger coachen Alain Vigneault.

■ ■ ■

Serieledande Dallas fortsätter övertyga. I natt nollade de Buffalo hemma i American Airlines Center (3–0).

John Klingberg nöjde sig med en assist, men det räckte för att försvara ledningen i assistligan och backarnas poängliga.

■ ■ ■

Anaheim hade kommit ur sin inledande svacka, hette det inte så?

Nå, i Tampa i natt ramlade de ner i gropen igen och fick stryk med svidande 5–0.

■ ■ ■

Washington kalasade under natten på Colorado hemma i Verizon Center och vann med hela 7–3.

Nicklas Bäckström och Marcus Johansson stod för varsin assist – och det gjorde även Gabriel Landeskog och Carl Söderberg för Avalanche.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!