Succé för 00:an när Frölunda vann

Av: Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

SKELLEFTEÅ. Frölundabacken Rasmus Dahlin, 16, är historisk.

För när han gjorde sitt första byte i matchen mot Skellefteå blev han första spelare född på 2000-talet att spela en SHL-match.

Och han gjorde poängsuccé direkt när Frölunda besegrade Skellefteå med 3–2.

– Min dröm har gått i uppfyllelse, säger Rasmus Dahlin till Sportbladet..

Foto: CMORE

Det var i mitten av första perioden som Rasmus Dahlin, 16, fick göra sitt första byte och blev därmed historisk som första spelare född på 2000-talet att spela en SHL–match.

– Min dröm har gått i uppfyllelse, säger rekordmannen Rasmus Dahlin efter matchen.

Hur var det att spela där ute?

– Jag har bra stöd bakifrån så det var bara att gå ut och köra, det var bara att ha kul. Min dröm gick ju i uppfyllelse, så varför tumma på det.

Succé direkt i första matchen

Och det blev poängsuccé direkt för unge Rasmus Dahlin. För i början av andra perioden noterades han för en assist när Frölunda kvitterade till 1–1 genom ett snyggt klapp-klapp-spel. Målet var början till Frölundas vändning när Skellefteå sedan besegrades med 3–2.

– Jag slängde bara pucken i panik till ”Figge” (Robin Figren) som gjorde det snyggt till Johan Sundström, som la in den. Det var mest flyt från min sida.

Hyllade rekordmannen

Efter matchen hyllade Frölundas tränare Roger Rönnberg sin unge adept.

– Jag misstänkte att han skulle se ut så här. Lugn, kall och väldigt, väldigt spelskicklig. Han läser situationer på ett sätt som bara de allra bästa spelarna, som jag har varit i närheten av gör. Det har han gjort sedan jag såg honom för första gången.

– Han har också den här mentaliteten att han inte blir bekymrad att kliva in här i en het match mot Skellefteå, utan han fortsätter bara att spela. Det är samma sak med Filip Westerlund och Joni Ikonen. De har en härlig attityd de här killarna, säger Roger Rönnberg.

Otäck skada

Ett negativt besked för Frölunda var däremot att backen John Nyberg fick utgå, och kom aldrig tillbaka i matchen efter att han fick en klubbspets kring ögontrakten av Skellefteås Kyle Cumiskey.

– Vi hoppas och tror att ögat har klarat sig. Det är inte riktigt klart än, men det var väldigt, väldigt olyckligt och inget som sker medveten från Skellefteåspelaren, säger Roger Rönnberg   

Publicerad: