Bäckström hjälte på straffar för Washington

HOCKEY

Svenskmålen avgjorde tungviktsmötet

1 av 3

NEW YORK. Svenskarna var i högsta grad inblandade när serieledande Washington i natt klippte av Anaheims elva matcher långa segersvit.

Andre Burakovsky prickade in gästernas enda mål under ordinarie speltid – och Nicklas Bäckström avgjorde på straffar.

Det var ett riktigt tungviktsmöte som avgjordes i Honda Center i södra Kalifornien i natt.

Washington är ju överlägsen serieledare med femton poängs marginal ner till tvåan Chicago och Anaheim hade innan nattens batalj slagit klubbrekord med elva raka segrar.

Mycket riktigt kändes matchen som rena rama Stanley Cup-finalen. Spelet var vindlande snabbt och intensivt och samtidigt extremt tajt – och bägge målvakterna briljerade.

– Det var riktigt högt tempo i kväll och det kändes som en slutspelsmatch. Och målvaktsspelet var otroligt på båda sidorna, säger TJ Oshie till nhl.com.

Ryan Getzlaf lyckades  visserligen ge hemmalaget ledningen redan efter en minut, men sedan fick ingen hål på vare sig Braden Holtby eller John Gibson förrän Andre Burakovsky piskade in kvitteringen på ett direktskott precis inledningen av tredje perioden.

– Vi har haft väldigt många lägen på slutet men har inte varit så bra på att sätta dit dem, det måste vi bli bättre på, säger Burakovsky enligt Washington Post.

Retfullt mellan benen av Bäckis

Till sist blev det straffavgörande och det slutade – sedan Jakob Silfverberg, bäst i hela NHL på straffar den här säsongen, rånades av Holtby med en overkligt snabb plockräddning – med att Nicklas Bäckström la en mycket fräck och retlig fösare mellan benen på Gibson.

Lagen möts igen, i Washington, i allra sista grundserieomgången 10 april.

Och vem vet, sedan kanske de stöter på varandra på nytt i Stanley Cup-finalen framåt sommaren.

Matchen i natt visade att det sannerligen vore något.

VIDEO: Se Bäckströms läckra straff här

ARTIKELN HANDLAR OM