Strålman illa skadad: ”Finns knappt ord”

1 av 3
HOCKEY

NEW YORK. Tampas Stanley Cup-drömmar kan ha fått sig en ordentlig törn i natt.

För i första perioden i hemmamötet med New York Islanders vred Anton Strålman till benet så illa att han ådrog sig en fraktur..

– Sjukt tråkigt, det finns knappt ord för det. Men nu är det upp till oss som spelar att se till att vi går så långt i slutspelet att Anton hinner komma tillbaka, säger Victor Hedman till Sportbladet.

Matchen mellan Tampa och New York Islanders i Amalie Arena hade pågått i sju och en halv minut när olyckan inträffade.

Anton Strålman var involverad i en närkamp med Anders Lee framför Tampa-kassen och fastnade med ena skridskon i isen samtidigt som han föll, varmed hela benet vreds i en otäck vinkel.

Den 29-årige västgöten blev liggande framför målburen innan han hjälptes ut i omklädningsrummet – utan att kunna stödja på det skadade benet.

Och efter matchen kom det tunga beskedet:

Anton har en fraktur i vadbenet.

Gips och kryckor

Operation ska inte vara nödvändig, men en fraktur på vadbenet brukar kräva gips och kryckor – och läketiden är vanligen mellan fyra och sex veckor lång.

Katastrof för Strålman förstås – men även för Lightning.

Svensken är en av lagets absolut viktigaste backar och central för att drömmen om en ny Stanley Cup-final ska kunna uppfyllas.

Om han blir borta reduceras chansen avsevärt.

– Men Antons säsong är inte över, bedyrar Lightning-coachen Jon Cooper när han talar med media efteråt.

– Han är givetvis borta resten av grundserien men vi ska gå så långt i slutspelet att hinner komma tillbaka.

”Ingen kan ersätta”

”Strålles” svenske backpartner Victor Hedman är inne på samma resonemang när vi talar med om halvannan timme efter slutsignalen.

– Det är sjukt tråkigt det här, det finns knappt ord för det. Men nu är det upp till oss backar som kan spela vidare, säger han.

– Ingen kan ersätta Anton, det går inte. Men vi andra får steppa upp och se till att vi går så långt i slutspelet att han hinner komma tillbaka. Det bara är så.

Matchen i natt vann Lightning med 7-4 – efter ett ryck med tre mål sista tio minuterna.

– Ja, vi släppte in för många mål och det går inte. Det måste vi korrigera. Men vi gör många också och sett till hur vi stort spelat de senaste två matcherna tycker jag ändå det känns bra inför slutspelet, säger ”Vigge”, som själv satte det sjunde och sista målet i tom kasse.

VIDEO: Se skadan på Strålman här (OBS! Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM