”Är sådant här som kan vända en serie”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Tändes – efter egna spelarens hjärnsläpp

1 av 2

En ful tackling mot huvudet

Det kan ha varit vändningen i matchseri en mellan Växjö och Linköping, menar Sam Hallam.

– Det är små grejer som vänder serier och vinner matcher och det här kändes som en sådan grej för oss, säger Växjös tränare i C More.

14.23 in i den andra perioden.

Då kom tacklingen som blev den stora snackisen från match tre mellan Linköping och Växjö. Gästernas Josh Hennessy delade ut en smäll mot huvudet på LHC:s Sebastian Karlsson och match penalty för tacklingen som av C Mores expert Petter Rönnqvist beskrevs som ”korkad och idiotiskt”.

”Letar efter små saker”

Men Hennessys hjärnsläpp kan ha varit ett lyckokast för Växjö. Så resonerade i alla fall tränaren Sam Hallam när han intervjuades i paus mellan den andra och tredje perioden, efter att Växjö klarat av sitt fem minuter långa boxplay.

– Vi tappar vårt spel i andra perioden. Men sedan har vi ett långt ”box” som vi reder ut på ett föredömligt sätt. Det är fantastiskt bra. Man letar efter små saker som vänder serier och vinner matcher och jag tycker det kändes som att det här var en sådan grej för oss, sa Hallam i C More.

Höll undan

Därefter klev Växjö ut som ett helt nytt lag och satte både 2-1 och 3-1. LHC fick in en reducering och plockade sedan sin keeper, men kom inte närmare än så. Därmed har Växjö reducerat till 2-1 i matcher.

– Vi gör en kanoninsats. När vi dödade den där femminutaren ... det är sådant som vänder en matchserie. Det här behövde vi för att hålla serien i gång. Nu är det bara att ta ännu en seger i vår hemmaborg, säger Richard Gynge i C More.

SE OCKSÅ

Matchstraff efter otäck huvudtackling

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!