FBK-kaptenen: Vi ska inte ta sommarlov

HOCKEY

”Har kniven mot strupen men det är bara att släppa på handbromsen”

Foto: Magnus Nygren.

Karlstad Färjestads lagkapten är beslutsam.

Säsongen kommer inte ta slut i morgon när Färjestads lirar en kniven mot strupen-match mot Luleå.

– Det är vinna eller sommarlov som gäller, säger Magnus Nygren.

Färjestad befinner sig i ett prekärt läge mot Luleå. En förlust i den femte kvartsfinalen i morgon och säsongen är slut. Färjestads lagkapten Magnus Nygren har inget annat än en seger i sikte, precis som övriga lagkamrater.

– Jag är förväntansfull inför den matchen. Det är vinna eller sommarlov som gäller. Vi har kniven mot strupen men det är bara att släppa på handbromsen och peta ner gaspedalen. Det gäller att vi ser vilka möjligheter vi har, säger han.

”Väldigt stark grupp”

Vad talar för att ni tar hem tre raka segrar?

– Alla här inne, säger Nygren och nickar mot omklädningsrummet.

– Vi är en väldigt stark grupp och vi har vänt underlägen förr. Det är en match i taget som gäller. Vi hade tänkt vinna nästa match uppe i Luleå oavsett men det är klart att läget är lite mer allvarligt nu även om vår målsättning är densamma.

”Spelade otroligt tajt”

Lagkaptenen har svar på vad som gick snett i går i 1-2-förlusten på hemmaplan:

– Luleå spelade otroligt tajt och de fick ett tidigt ledningsmål. Sedan fick de ett väldigt billigt andramål och kunde spela på det samtidigt som vi inte skapade några jättelägen.

I egenskap av din roll som kapten, hur laddar du upp inför fredagen?

– Det gäller att vara positiv och hitta våra positiva delar i spelet. Jag kommer att försöka pusha alla så gott det går. Det är en härlig känsla om man tar de här typen av kniven på strupen-matcherna på rätt sätt. Vi ska göra allt i vår makt för att vända på detta, säger Nygren.

ARTIKELN HANDLAR OM