Silfverberg vände på allt åt Anaheim

avHampus Hagman

HOCKEY

Satte sina två första för säsongen – och svenskdoldis kan få chansen

1 av 3 | Foto: AP

Jakob Silfverberg genrepade på bästa tänkbara sätt.

Med två mål såg svensken till att vända matchen åt sitt Anaheim Ducks som till slut kunde vinna mot San Jose Sharks med 3–2 på övertid.

– Det var inte en våra vackraste segrar, men det viktiga är att vi hittade ett sätt att vinna, säger svensken efter årets sista träningsmatch.

Anaheim avslutade med att snygga på sin försäsongsstatistik (0-4-1) med två raka segrar.

Mycket tack vare Jakob Silfverbergs första två mål för säsongen som kom i en grinig och stökig match mellan de två kaliforniska rivalerna.

Det andra målet gjorde han med nio minuter kvar av tredje perioden och såg till att ta matchen till övertid. Han stal pucken vid egen blå och åkte upp och smackade in 2–2.

– Vi har några saker att förbättra, som powerplay till exempel. Vi försökte spela för snyggt i kväll, inte skjuta och jobba hårt för andralägen som vi borde, säger Silfverberg till klubbens hemsida.

Svenskdoldis kan NHL-debutera

En annan svensk framgång är att Frölunda-talangen Jacob Larsson, 19, var med i Anaheims backuppsättning även i den här matchen och fortfarande har chans att få inleda säsongen i NHL.

Men Larssons NHL-debut kan avgöras av ett annat svenskt öde – då Hampus Lindholm fortfarande saknas på grund av strandade kontraktsförhandlingar, där Ducks försteback kräver 400 miljoner kronor i lön.

– Jag vet faktiskt inte när beskedet kommer, men det blir väl på måndag eller tisdag. Jag har haft kontakt med Frölundas backcoach Per Jonsson och de är bara glada över att det gått så bra för mig här, säger Larsson till Sport-Expressen.

På övertid kunde sedan Corey Perry avgöra med ett lurigt skott efter att ha lurat bort backen David Schlemko med ryggen mot mål.

Silfverberg sköt 44 poäng (20+24) på hela förra säsongen, inklusive slutspelet.

Anaheim startar NHL-säsongen natten mot fredag med en fem matcher lång bortaturné, med start i Dallas.

■ ■ ■

I nattens andra träningsmatch inledde André Burakovsky målskyttet för Washington Capitals som nollade New York Islanders med 4–0.

Nu är träningsmatcherna slut för i år och snart startar allvaret.

På onsdag natt kickar NHL-säsongen 2016/17 igång.

LÄS MER: Per Bjurmans enorma säsongstips – med genomgång av alla 30 lagen!

ARTIKELN HANDLAR OM