SHL 2015/2016

Modos fiasko – de tvingas kvala igen

Av: 

Karl Sundström

HOCKEY

”Många som är griniga, jag förstår dem”

Till slut blev det också officiellt.

Modo tvingas kvala för att hålla sig kvar i SHL.

– Det känns tråkigt. Vi satsade förstås inte på att gå till kval. Men nu gäller det bara att vara redo för vilka vi än får möta, säger Modos målvakt Adam Reideborn.

Modo mot Växjö blev inte en match som kommer gå till historien för dess offensiva spel. Efter 40 minuter hade inget av lagen lyckats överlista Adam Reideborn eller Stefan Steen.

– Framförallt första perioden var väldigt död. Inga känslor och inget sånt. Det var ingen rolig match att spela och säkert inte att kolla på, säger Modos Adam Reideborn.

Besviken över insatsen

Men till slut skulle Reideborn och Modo kapitulera. 54:16 satte Erik Josefsson 0-1. Och 56:46 ökade Alexander Johansson på till 0-2. Schack matt i Örnsköldsvik.

– Jag är inte nöjd med deras två mål. Det är inga bra mål. Men de kanske är det bättre laget till slut ändå. Det är tufft nu, fortsätter Reideborn.

Förlust. Och nu väntar alltså kvalspel för Modo – för andra året i rad.

– Det känns tråkigt. Vi satsade förstås inte på att gå till kval. Men nu gäller det bara att vara redo för vilka vi än får möta, säger han.

Hur bra koll har ni på tänkbara motståndare?

– Jag tror att coacherna har bättre koll än vi spelare. Men det gäller att följa lite matcher nu och kolla vilka vi får möta .Vi kommer vara väl förberedda, vilket lag vi än möter.

Ifjol blev det också kvalspel för Modo. Tack vare seger mot Vita Hästen lyckades Öviks-laget till slut säkra SHL-platsen. Nichlas Torp var med då och han vet vad som krävs för att ta sig igenom ett kval.

– Det är mycket press, men det är roliga matcher att spela. Vi är ett gäng gubbar som spelat kvalserie tidigare, vi vet vad vi har att se fram emot, säger Torp.

Ser en förbättring i spelet

Modo har legat på kvalplats sedan omgång elva. Men Torp upplever ändå en stadig förbättring sedan Larry Huras blev till Andreas Johansson.

– Sen vi gjorde tränarbytet har det känts som att vi är på uppgång. Jag har trott på det hela tiden. Men nu är vi där vi är och det är bara att gasa på. 

Kvalet till trots. Modo har alltjämt två matcher kvar att spela i säsongens SHL. Den skadade Noah Welch, som stått över tre matcher, kommer inte att spela nästa match, bekräftar lagets tränare Andreas Johansson.

– Hade det varit en sjunde avgörande hade han spelat. Det kanske låter konstigt, för oss var det väl det. Men du förstår vad jag menar, säger Johansson och fortsätter:

– Jag kommer att vila ett antal spelare. Vi har ett "banged up" lag. Byron exempelvis. Hans hälsena gick av i oktober, han är sliten. Han går in och gnuggar men ena benet går knappt att röra. Vi måste vara smarta nu och se statusen på laget.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL 2015/2016

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2015/2016

Andreas Johansson (ishockeytränare)

Modo Hockey