Förklaringen till stjärnans måltorka

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:

Fick avgöra igen – efter bara ett mål på elva matcher

GÄVLE. Han var höstens målkung i SHL.

Efter bara ett mål på de elva senaste matcherna klev Daniel Paille fram som matchvinnare igen:

– Jag vilade kanske för mycket under landslagsuppehållet. Till nästa uppehåll har jag lärt mig läxan, säger Brynäsforwarden.

Foto: BILDBYRÅN

Tungt NHL-meriterade Daniel Paille var en av höstens succéspelare. Åtta mål under den första månaden och utsedd till ”Månadens spelare” i SHL i oktober.

Men under den senaste månaden har det gått betydligt tyngre för kanadensaren.

Bara ett mål på de elva senaste matcherna.

Har lärt mig läxan

Men mot Växjö kunde han styra in 1–0-målet som också blev matchvinnande. Och glädjen när pucken gick in var tydlig.

– Jag hade lite tur där, den styrde på mitt ben, men det var skönt att se den gå in.

En del av förklaringen till att målen uteblivit hittar vi, enligt Paille, i det nästa två veckor långa landslagsuppehållet:

– Jag vilade kanske för mycket under det förra, men det tänker jag ändra på under nästa uppehåll. Då ska jag vara beredd att köra direkt när matcherna börjar igen. Visst, vi åkte skridskor och så, men jag var inte där jag ville vara. Till nästa uppehåll har jag lärt mig läxan, säger han.

Firade segern med julfest

Efter alla år i NHL är Daniel Paille inte alls van vid långa uppehåll mitt under säsongen:

– Nej, enda gången det är ett längre uppehåll är under OS, annars är fyra dagar det mesta. Ett så långt uppehåll är en stor förändring för mig och det tog några fler matcher än jag ville för att få upp farten igen, säger han.

Segern mot Växjö hjälpte definitivt till att bygga upp stämningen inför den julfest Brynäs skulle ha senare på lördagskvällen:

– Vi ska fira den här segern tillsammans med laget och våra anhöriga. Det är bra att vi får lära känna varandras familjer och även allt folk som jobbar på kontoret, säger Paille.

Publicerad: