Wahl målskytt mot förra klubben i derbyt

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Hjälte i fjol – sänkte Oskarshamn i derbyt

Foto: BILDBYRÅN

Första hemmaderbyt mot Västervik på nästan 20 år.

Då klev Mitch Wahl – hjälte i just Oskarshamn förra säsongen – fram i huvudrollen för sin nya klubb.
– Jäkligt kul att vara på vinnarsidan, säger amerikanen till Sportbladet efter 3-2-segern.

Mitch Wahl var Oskarshamn poängbäste spelare förra säsongen.
Efter en misslyckad sejour i den finska ligan återvände han till allsvenskan – men till bittra rivalen Västervik. På onsdagskvällen gjorde 26-åringen sin blott andra match för sin nya klubb.

För motståndet stod just Oskarshamn – i Oskarshamn – och Wahl var, föga förvånande, i centrum.

26-åringen blev utbuad varje gång han rörde pucken men svarade på bästa sätt.
29 sekunder in i den tredje perioden gjorde han det viktiga 2-1-målet för Västervik.

– Det var en konstig känsla, verkligen. Fullsatta läktare och utbuad, men det var mycket bra energi och en rolig match. Jäkligt kul att vara på vinnarsidan och kul att göra mål, säger han till Sportbladet.

”Kan inte vara arg”

Västervik vann till slut det första bortaderbyt sedan slutet av 90-talet med 3-2 och biter sig kvar i toppen av hockeyallsvenskan.

För Mitch Wahl är det, trots allt, blandade känslor efter matchen. Han har många vänner kvar i Oskarshamn och visar ingen som helst ilska mot de buande supportrarna.

– Fansen hejar bara på sitt lag, jag kan inte vara arg på dem. Men jag hoppas att de förstår att jag måste se efter mig själv. Jag är tacksam för min tid där men jag vill någonting annat nu och är glad över att vara i Västervik.

Oskarshamn högg

Wahl gjorde förra säsongen 27 mål och totalt 40 poäng i hockeyallsvenskan. Efter den misslyckade tiden i Ilves ville amerikanen tillbaka till Sverige, och Oskarshamn visade intresse.

Men...

– Jag hade många anbud och pratade även med Oskarshamn, men de var inte i rätt ekonomiska läge. Jag såg på mina alternativ och tyckte Västervik var rätt ställe att gå till. Laget är bra, spelar snabb och offensiv hockey och jag ville vara en del av det. Jag hoppas kunna bidra till framgången, säger han.

”Känner mig som hemma”

Wahl har tränat med laget i en månad men blev, först i fredags, spelklar. Då hade han inte spelat en match på över en månad.

– Jag är tacksam över att de haft tålamod med mig, jag hade inte spelat på länge men det kändes bättre i dag och jag hoppas att det fortsätter så.

Hans tränare, Mattias Karlin, är inne på samma spår:

– Man kan inte ha så höga förväntningar eftersom att han inte matchats på länge, men jag är väldigt nöjd med honom i dag. Det var ett stort steg framåt, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!