Sågar Djurgården: ”Det går ut på att vinna”

Foto: TT
HOCKEY

Gamle mästartränaren Per Bäckman sågar Djurgårdens sätt att spela den här säsongen.

Och hyllar Karlskrona.

"DIF sparkade "Säcken" för han var inte modern, nu skulle det spelas en kreativ och rolig hockey. Jag tror att fansen hade varit lyckligare om laget spelat tråkigt och vunnit några matcher", skriver Bäckman på sin blogg.

Per Bäckman har slutat som tränare efter en lång och framgångsrik karriär.

Han har varit med och tagit sina lag till tre SM-guld, först med AIK 1984 och sedan Färjestad 1988 och -97. Säsongen 1996-97 utsågs han även till Årets Coach.

Han avslutade karriären med fem år som dansk förbundskapten 2008-2013.

Men även om han slutat i båset, har han fortfarande åsikter på sin blogg.

”Är befriande”

Nu senast om Karlskrona och Djurgården som är i varsin ända av tabellen och med två helt olika spelfilosofier.

Och det är inte tvekan om vilken Bäckman föredrar.

"Karlskrona sopar banan med den ena storheten efter den andra och till etablissemangets förtret toppar de SHL. Istället för att berömma lagets insats börjar experter och motståndare hitta bortförklaringar. De spelar tråkigt och omodernt, det har blivit fult att vara välorganiserad och försvara sig på ett sätt så att det blir svårt för motståndarna att skapa målchanser. Istället för att gnälla är det upp till motståndarna att försöka överlista Karlskronas suveräna defensiv", skriver Bäckman.

Och fortsätter:

"Det är befriande med ett lag som vågar stå emot detta DRAVEL om modern hockey, mycket puck, långa anfall, sätt press och en massa andra floskler. Istället för att jaga motståndare och puck över hela banan och jaga fram motståndare när de har burskydd väljer Karlskrona när man ska spela samlat i mittzon eller checka i anfallszon."

”Går ut på att vinna”

Per Bäckman avslutar med att kritisera Djurgårdens sätt att spela den här säsongen.

"Vad är tråkig respektive rolig hockey? Därom tvistar de lärde, men fortfarande går det ut på att vinna matcher."

Djurgården har bara vunnit två av tretton möjliga matcher vid full tid den här säsongen. De parkerar just nu på en kvalplats, med hela sju poäng upp till Rögle närmast ovanför kvalstrecket.