Hedman: Jag tränar på avslut varje dag

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Gjorde tre poäng mot Leksand

Foto: Bildbyrån och C More

LULEÅ. Luleå besegrade Leksand enkelt med 5–1 på hemmaplan.

Stor matchhjälte var Anton Hedman som gjorde två mål och en assist – som nu går mot en succésäsong.

– Jag tränar på avslut varje dag, säger Anton Hedman till Sportbladet.

Redan efter knappa 18 minuter hade Luleå och Anton Hedman avgjort matchen. Huvudpersonen själv gjorde dubbla mål och en assist när Luleå gick till paus med 3–1.

Det blev sedan aldrig spännande och laget kunde vinna med 5–1 – då Anton Hedmans kedjekamrat Petter Emanuelsson stänkte dit slutresultatet.

– Det är såklart kul att producera, och kul att göra mål.  Vi har haft en bra kemi i vår kedja med Petter Emanuelsson och Andreas Falk. Något att bygga vidare på, säger Anton Hedman.

Osäkert Luleå innan match

Innan match var det däremot ett Luleå som var osäkra vad Leksand kunde erbjuda.

– Vi visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss av Leksand. Vi visste att Leksand hade gått tungt och känslan var att vi inte fick gå ner i tempo och att respektera deras spel.

– Det tyckte jag också att vi gjorde. Vi hade långa anfall och jag tyckte vi spelade bra. Kunde kanske ha gjort något mer mål, säger Anton Hedman.

Går mot succésäsong

Säsongsinledningen på SHL har varit stark av Anton Hedman – och han går nu mot en succésäsong rent poängmässigt. Efter fyra omgångar har Hedman redan gjort fem poäng. Hans poängrekord från en tidigare SHL-säsong är 21 poäng. 

Men huvudpersonen själv tar ner sin prestation.

– Jag tänker inte alls i de banorna. Jag blickar inte framåt att göra någon supersäsong, utan att spela varje byte och varje match.

Någonting speciellt som ligger bakom succén inledningsvis?

– Jag tränar på avslut varje dag och varje träning. Ingen skillnad mot övriga säsonger, men nu har det börjat trilla in några puckar. Försöker jobba på rätt och förhoppningsvis fortsätter det på samma sätt.

Men träningen verkar ju ha gett utdelning, eller?

– Så här långt, ja.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!