NHL

Tampa Bay krossade New Jersey

Victor Hedman efter segern: ”Vi höll gasen nertryckt”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEWARK. Det var ingen diskussion alls i The Rock i Newark i natt.

Tampa spelade ut New Jersey och vann helt rättvist med 5-1.

– Vi höll gasen nertryckt i 60 minuter. Det är väldigt starkt, säger Victor Hedman till Sportbladet.

Arton poäng skiljer Tampa och New Jersey åt i tabellen och vi fick en otvetydig demonstration om varför i centrala Newark under natten.

Bolts var överlägsna i allt, hade ledningen med 3-0 efter halva matchen, replikerade direkt när hemmalaget strax därefter tack vare ett fint mål av rookien Egor Yakovlev fick lite känning - och vann till slut med 5-1.

”Det är väldigt starkt”

– Ja, det var en rolig match att spela. Vi höll gasen nertryckt i 60 minuter. Det är väldigt starkt, för leder man med så mycket inför sista är det lätt hänt att man kopplar av och slutar spela, säger Victor Hedman, som själv stod för en assist,  när vi träffar honom efteråt.

– Vi är ett bra lag och det visade vi i den här matchen. Vi har fyra kedjor som alla levererar och trots att ”Strålle” (Anton Strålman) saknas på grund av skada är vår backuppsättning fortfarande förstklassig.

”Jag har en svacka”

För Devils är ingenting särskilt kul just nu. De har tappat det mesta av sin skärpa och sin arbetsmoral sedan den fina säsongsstarten bland annat i Sverige, ju - och ligger nu sist i den östra tabellen.

Inte ens stjärnorna spelar bra längre. I natt blev Taylor Hall – regerande Hart Trophy-vinnaren – bänkad i tredjeperioden.

– Jag har en svacka och det är bara att ta det och fortsätta jobba, säger han.

Mattias Janmark stod för två assist – varav en mycket märklig, när klubban gick av just som han drog iväg pucken – i Dallas segermatch mot ett Edmonton utan för kvällen sjuke Connor McDavid.

Segersiffrorna skrevs till 4-1.

Småländske backen Lawrence pilut fick redan i sin andra NHL-match med Buffalo i natt, borta mot Nashville, en betydligt större roll än i debuten mot Florida.

Han bildade backpar med finländske bjässen Rasmus Ristolainen, spelade över 19 minuter, blockade tre skott, var ett plus och fick beröm av media på plats.

Dessvärre vet han dock fortfarande inte hur det känns att vinna en NHL-match, för trots tunga skador lyckades Predators stånga sig till en 2-1-seger.

Mattias Ekholm hade assist på ett av målen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Nylander mötte pressen i Toronto

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Tampa Bay Lightning

Victor Hedman

Taylor Hall

New Jersey Devils