Dömd för misshandel – gjorde hattrick

avPer Bjurman

NEW YORK. Avstängningen han straffades med för att ha misshandlat sin flickvän i somras kortades ner av en kontroversiell medlare i mitten av oktober.

I natt, tre matcher innan han egentligen skulle ha gjort comeback, fullbordade Austin Watson ett hattrick för Nashville.

– Skönt att få hänga några, säger han efter 5-2-segern mot Anaheim

Det var i juni Predators-forwarden Austin Watson greps efter att vittnen sett honom knuffat sin 31-åriga flickvän utanför en bensinmack i staden Franklin i Tennessee.

Han dömdes senare i domstol till ett års skyddstillsyn – och stängdes samtidigt av 27 matcher av NHL.

I oktober valde dock den medlare Watson överklagat till – Shyam Das, känd för att emot proffs i dylika frågor – att korta straffet till 18 matcher.

Det betydde att den 26-årige amerikanen kunde begå säsongsdebut redan för två veckor sedan, istället för mot Chicago första december, som ligan hade tänkt sig – och det har Nashville tjänat på.

Svenska assist

Watson bidrog med assist i båda sina första matcher, gjorde ett mål mot St. Louis i mitten av förra veckan – och i natt, hemma mot Anaheim, gick den verkliga lavinen..

Han pangade in tre mål och fullbordade karriärens första hattrick (men Nashvilles fjärde för säsongen, på blott 24 matcher).

– Jag har väldigt bra kedjekamrater och tackar dem. Men det är såklart skönt att få hänga några puckar även för egen del, säger Watson till en lokal tv-kanal.

Predators vann den sedvanligt svavelosande matchen mot Ducks med 5-2.

Filip Forsberg och Mattias Ekholm hade två assist vardera för segrarna – och Rickard Rakell och Marcus Pettersson varsin för förlorarna.

▪▪▪

Jesper Bratt har radat upp assist sedan han återvände från sin käkskada.

När New Jersey i natt gästade Tampa fick han äntligen göra säsongens första mål också. 05.21 in i tredje perioden stack han iväg i en egen kontring och smällde in pucken med ett rungande skott.

Foto: Mark Humphrey / TT / NTB Scanpix
Austin Watson

Förgäves, dock. Östra tabellettan Lightning var på frustande spelhumör, körde över sina motståndare från norr redan i första perioden och vann till sist med 5-2.

Victor Hedman spelade fram till ett av målen.

Arizona Coyotes har tyvärr säckat ihop helt igen.

Under söndagens matiné hemma i Gila River åkte de på ännu en propp – den här gången med 6-1 mot Calgary.

Och den fick konsekvenser. Några timmar efter slutsignalen meddelades att Coyotes trejdat Dylan Strome och Brendan Perlini till Chicago i utbyte mot Nick Schmaltz.

En pikant detalj i den affären är att Strome valdes som nummer tre i draften bakom Connor McDavid och Jack Eichel.

De har blivit superstars för Edmonton respektive Buffalo – men Strome blir alltså trejdad efter knappa tre säsonger i Arizona.

Mikael Backlund bidrog med en assist för Flames – och i backbesättningen gjorde Oliver Kylington sin första NHL-match sedan 2016, och sin andra överhuvudtaget.

Han spelade nästan 14 minuter och var plus/minus noll.

▪▪▪

Det görs osedvanligt många hattricks i NHL just nu. Även LA Kings-veteranen Dustin Brown fullbordade ett i segermatchen mot Edmonton (5-2) hemma i Staples Center i natt.

21-årige rookien Matt Luff gjorde också mål – för fjärde matchen i rad.

Oscar Klefbom kunde trösta sig med assist på båda Oilers mål.

Foto: TT
Jesper Bratt
ARTIKELN HANDLAR OM