Svenskens skräckskada: ”Limmat ihop mitt ansikte”

HOCKEY

Årets vidrigaste hockeyskada?

I full fart brakade förre SHL-talangen Sebastian Ottosson in i kanten av båsdörren – med ansiktet före.

– Läkarna har limmat ihop ansiktet på flera ställen, berättar Ottosson dagen efter skräckskadan.

Sebastian Ottosson tillbringar sommaren med spel i Australien och Melbourne Ice just nu.

En form av uppladdning inför den kommande säsongen med Tranås i division 1.

Men gårdagens match, mot Melbourne Mustangs, kunde ha inneburit en lång frånvaro från hockeyn.

I den tredje perioden startade laget ett uppspel, Ottosson tog emot en passning från en lagkamrat, innan åkte på en tackling från en framstötande motspelare.

Fördes i ambulans

Ottosson flög in i sargen, men dörren till motståndarlagets bås hade lämnats vidöppen och 25-åringen brakade rakt in i kanten av båsdörren – med ansiktet före.

– Jag fick en kille på mig och visste inte om jag skulle gå på utsidan eller insidan. Jag valde insidan och trodde att jag skulle hinna smita förbi, men jag flög med ansiktet före rakt in i båsdörren, berättar Ottosson för Sportbladet redan dagen efter skräckskadan.

Han fördes direkt i ambulans till sjukhus och fick åka hem sex timmar senare med hjärnskakning, en rejäl blåtira och delvis ihopsytt ansikte.

– Jag hade jävligt tur ändå. De har limmat ihop ansiktet på flera ställen, men jag klarade mig från frakturer på okbenet. Alla trodde nämligen att jag fått frakturer innan jag hoppade in i ambulansen, så det är skönt att jag slipper operation.

1 av 2 | Foto: Privat.
Sebastian Ottosson fördes i ambulans till sjukhus efter skräckskadan.

Spelat i SHL

Hur mår du nu?

– Jag mår okej. Det värker i ansiktet och jag är trött. Men jag har egentligen ingen huvudvärk. Nu är det vila som gäller.

Ottosson har gjort tre säsonger i division 1-klubben Tranås, men tack vare klubbens kontakter dök möjligheten om spel i den australiska hockeyligan, AIHL, upp. Ligan är mitt i säsongen och Ottosson återvänder till Tranås om sju veckor.

Han har tidigare gjort 51 SHL-matcher för Linköping sedan han fostrats av klubbens juniorlag.

ARTIKELN HANDLAR OM