Poängsuccé för Rask – mardröm för Forsberg

HOCKEY

NEW YORK. Victor Rask var på sitt bästa humör i natt och producerade tre poäng åt Carolina Hurricanes.

Det var ett av huvudskälen till att de lyckades slå heta Columbus – och plötsligt har riktigt häng i streckstriden.

– Ja, det känns som att vi har en bra chans nu och det är väldigt roligt. Det är för att få möjligheten spela playoff man håller på, säger han till Sportbladet efter 5–3-segern.

Foto: Getty Sport

Efter den explosionsartade starten på säsongen har Victor Rask haft en något beskedligare fas den senaste månaden, men den tog av allt att döma slut när Columbus gästade Carolina i natt.

Den 23-årige masen spelade först fram till två mål, inprickade av Jeff Skinner respektive Derek Ryan, och satt sedan tolfte målet för säsongen i tom kasse.

– Jag har inte spelat särskilt bra på slutet så det var riktigt skönt att få ihop lite poäng, säger han när vi når honom efteråt.

– Samtidigt vet jag att jag måste vara ännu bättre och förhoppningsvis kan jag bygga vidare på det här.

”Kan bli riktigt bra”

I så fall finns förutsättningar för något riktigt trevligt i Raleigh framöver, för i och med nattens seger – den andra raka – är Canes plötsligt med i slutspelsracet på allvar.

De har tre poäng upp till Philadelphia på sista wild card-platsen i öst – och två matcher färre spelade.

– Ja, vi har bra häng, det känns som att vi har en riktig chans, och det är såklart väldigt roligt och inspirerande. Det är för att få möjligheten att spela i playoff man håller på, fortsätter ”Rasken”.

– Kan vi spela som ikväll, när vi visade bra karaktär och var starka inte minst i spel i numerära underlägen, kan det bli riktigt bra.

En svensk som hade mindre kul i PNC Arena var Columbus-keepern Anton Forsberg.

Släppte in fem mål

Han kallades upp från farmarlaget när backup-målisen Curtis McElhinney för ett par dygn sedan sattes på så kallad waiver, och sedermera plockades av Toronto Maple Leafs – och eftersom Sergej Bobrovsky insjuknade under tisdagsmorgonen kastades den 24-årige ex-modoiten rakt in i hetluften i natt.

Det gick lite motigt, han släppte in fem av sammanlagt 27 skott och är självkritisk efteråt.

– Det här är en stor möjlighet för mig och jag måste spela bättre om jag ska kunna ta chansen, säger han till klubbens hemsida.

Elias Lindholm stod för en assist för hemmalaget – och Alexander Wennberg för en för gästerna.

Foto: TT
ARTIKELN HANDLAR OM