Färjestad vann efter hånet: ”Vuxet sagt...”

Foto: FREDRIK KARLSSON, BILDBYRÅN
HOCKEY

KARLSTAD. Färjestad hånades som ”gråtmilda slapptaskar som inte har i SHL att göra” med spelare som kommer ”kissa i suspen” och ”ligga och snyfta i båset”.

Bakom attacken ligger Minecraftmiljardären och Luleåsponsorn Jakob Porser, 38, som inte ångrar sitt minst sagt udda utspel.

– Det var ju väldigt vuxet sagt, säger matchhjälten Jonas Holös.

Foto: BILDBYRÅN
Jakob Porser.

Färjestad och Luleå möter varandra två gånger på tre dagar. Inför torsdagens match hällde storsponsorn och Minecraftmiljardären rejält med tändvätska över dubbelmötet. På ett Luleåforum inför matchen attackerade han Färjestad som lag, och enskilda spelare, bland annat genom att skriva:

– Dags att trådskapandet kommer i människohänder så vi kan påbörja den där jävla vinststreaken någon gång. Färjestad är ett gäng gråtmilda slapptaskar som inte har i SHL att göra. Detta kommer aldrig bli så synligt på torsdag då Luleå kliver in och bjuder FBK på säsongens värsta förnedring. Gulas kommer kissa i suspen, OKT kommer ligga och snyfta i båset och Loob håller presskonferens efter matchen där han berättar att han väljer att avgå med omedelbar verkan i stället för efter säsongen.

”Kan inte vara seriös”

Om utspelet hade spridit sig till samtliga i FBK-lägret inför matchen är oklart men det var ändå hemmalaget som gick segrande ur striden efter ett suddenavgörande. Jonas Holös blev tvåmålsskytt mot Luleå och även målskytt mot samma lag i säsongens tidigare möte.

– Det var ju väldigt vuxet sagt. Jag vet inte ens vad man ska säga om det. Han kan väl inte vara seriös med det snacket, säger Holös.

Färjestadstränaren Leif Carlsson om Porsers utspel:

– Att hoppa på något SHL-lag på det sättet tycker jag är fel. Färjestad har varit ett elitserie- och SHL-lag i många herrans år med ganska stor framgång och helt plötsligt är man inte ens värd att vara i SHL. Det känns lite konstigt. Jag vet inte om det finns någon bakgrund till varför han säger så, säger han och fortsätter:

– Detta hör inte hemma i SHL, det hör inte hemma på den här nivån. Det är tråkigt.

”Kan inte uttala mig”

Luleåtränaren Petter Nilsson säger sig inte veta vad Porser har skrivit i forumet.

– Jag vet inte vad han har skrivit riktigt.

Han säger bland annat att FBK är ”slapptaskar som inte hör hemma i SHL”, att man har spelare som ska "kissa på sig i suspen" och som kommer "ligga och gråta i båset".

– Som sagt, jag kan inte uttala mig om något jag inte läst. Det får stå för honom.

På Twitter skriver Porser att han inte ångrar sitt utspel.

Returmötet mellan Färjestad och Luleå sker redan på lördag.

FAKTA

Porsers utspel, ord för ord:

”Dags att trådskapandet kommer i människohänder så vi kan påbörja den där jävla vinststreaken någon gång. Färjestad är ett gäng gråtmilda slapptaskar som inte har i SHL att göra. Detta kommer aldrig bli så synligt på torsdag då Luleå kliver in och bjuder FBK på säsongens värsta förnedring. Gulas kommer kissa i suspen, OKT kommer ligga och snyfta i båset och Loob håller presskonferens efter matchen där han berättar att han väljer att avgå med omedelbar verkan i stället för efter säsongen. Att gissa exakt hur matchen slutar är snudd på omöjligt, men jag känner mig trygg i att LHF kommer att göra minst 100 mål. Väl i lördagens returmöte så kommer FBK med juniorlaget till Delfinen då A-laget helt enkelt inte kommit över traumat från torsdagen ännu. Men det är ett senare kapitel. En match i taget, FORZA LULEÅ.”

FAKTA

Matchens fem bästa:

Jonas Holös, b, Färjestad

Finns nog ingen i FBK som spelar med ett större lugn. Tvåmålsskytt också.

Rasmus Asplund, f, Färjestad

Låg bakom två mål. Lirade med finess.

Bill Sweatt, f, Luleå

Skapade vassa målchanser.

 Ilari Melart, b, Luleå

Tog ett stort ansvar både framåt och bakåt.

 Marcus Nilsson, f, Färjestad

Kreativ. Förtjänade att göra mål.

Bäste målvakt: Lars Haugen, mv, Färjestad

Två bra målvakter för dagen men Haugen gick segrande ur striden plus att han räddade en straff.

Domare: Marcus Linde, Patrik Sjöberg

Matchen: