SHL 2016/2017

Färjestad vann efter hånet: ”Vuxet sagt...”

Av: 

Anna Lindbäck

HOCKEY

KARLSTAD. Färjestad hånades som ”gråtmilda slapptaskar som inte har i SHL att göra” med spelare som kommer ”kissa i suspen” och ”ligga och snyfta i båset”.

Bakom attacken ligger Minecraftmiljardären och Luleåsponsorn Jakob Porser, 38, som inte ångrar sitt minst sagt udda utspel.

– Det var ju väldigt vuxet sagt, säger matchhjälten Jonas Holös.

Jakob Porser.

Färjestad och Luleå möter varandra två gånger på tre dagar. Inför torsdagens match hällde storsponsorn och Minecraftmiljardären rejält med tändvätska över dubbelmötet. På ett Luleåforum inför matchen attackerade han Färjestad som lag, och enskilda spelare, bland annat genom att skriva:

– Dags att trådskapandet kommer i människohänder så vi kan påbörja den där jävla vinststreaken någon gång. Färjestad är ett gäng gråtmilda slapptaskar som inte har i SHL att göra. Detta kommer aldrig bli så synligt på torsdag då Luleå kliver in och bjuder FBK på säsongens värsta förnedring. Gulas kommer kissa i suspen, OKT kommer ligga och snyfta i båset och Loob håller presskonferens efter matchen där han berättar att han väljer att avgå med omedelbar verkan i stället för efter säsongen.

”Kan inte vara seriös”

Om utspelet hade spridit sig till samtliga i FBK-lägret inför matchen är oklart men det var ändå hemmalaget som gick segrande ur striden efter ett suddenavgörande. Jonas Holös blev tvåmålsskytt mot Luleå och även målskytt mot samma lag i säsongens tidigare möte.

– Det var ju väldigt vuxet sagt. Jag vet inte ens vad man ska säga om det. Han kan väl inte vara seriös med det snacket, säger Holös.

Färjestadstränaren Leif Carlsson om Porsers utspel:

– Att hoppa på något SHL-lag på det sättet tycker jag är fel. Färjestad har varit ett elitserie- och SHL-lag i många herrans år med ganska stor framgång och helt plötsligt är man inte ens värd att vara i SHL. Det känns lite konstigt. Jag vet inte om det finns någon bakgrund till varför han säger så, säger han och fortsätter:

– Detta hör inte hemma i SHL, det hör inte hemma på den här nivån. Det är tråkigt.

”Kan inte uttala mig”

Luleåtränaren Petter Nilsson säger sig inte veta vad Porser har skrivit i forumet.

– Jag vet inte vad han har skrivit riktigt.

Han säger bland annat att FBK är ”slapptaskar som inte hör hemma i SHL”, att man har spelare som ska "kissa på sig i suspen" och som kommer "ligga och gråta i båset".

– Som sagt, jag kan inte uttala mig om något jag inte läst. Det får stå för honom.

På Twitter skriver Porser att han inte ångrar sitt utspel.

Returmötet mellan Färjestad och Luleå sker redan på lördag.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Resultatservice
Publisert:

LÄS VIDARE

Så rustar DIN klubb inför nästa säsong

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2016/2017

Luleå HF