”Mer en utmaning än en ångestmatch”

HOCKEY

GÖTEBORG. Två poäng från nedflyttningskval.

Och på torsdag väntar ödesmatch mot Leksand.

– Det blir mer en utmaning än en ångestmatch. De här två matcherna mot Frölunda visar att vi kan spela jämnt mot alla lag i serien, säger Julius Hudacek, 28.

Nya tränarduon Niklas Sundblad och Petri Liimatainen har gett ett krisande Örebro ny fart. Förvisso ny förlust mot Frölunda, den andra på två dagar, men först efter förlängning. Och spelmässigt hängde bortalaget med okej också i ett svårspelat Scandinavium.

– Det var en tuff start för de nya tränarna att komma in och direkt möta Sveriges bästa lag i två matcher. Men det var två tajta matcher, säger Örebromålvakten Julius Hudacek.

”Behöver vinna”

I och med Leksands seger mot Malmö är Örebro nu bara två poäng från kvalstrecket. Och på torsdag möts lagen i Örebro.

– Vi behöver vinna den matchen, vi vill inte vara där nere och spela i kvalserien. Men vi är inte oroliga, vi vet att vi är ett bra lag, säger Hudacek.

Örebro har bara tagit tre poäng på de nio senaste matcherna.

– Nu möter vi först Leksand och sen Linköping. Vi behöver poäng. Vi skulle behöva ta poäng i fyra-fem matcher i rad, men vi börjar med tre poäng mot Leksand.

”Har ett okej lag”

Känner du att ni behöver nyförvärv in i truppen?

– Vi har ett okej lag, under de sista matcherna i november och december så funderade vi för mycket. Vi bara förlorade och förlorade och förlorade. Men de nya tränarna har kommit in med ny luft och ny motivation. Nu gäller det för oss att kämpa i varje byte, varje blockat skott, varje närkamp. Och vi måste bli bättre i powerplay. Vi kommer ta många fler poäng om vi lyckas där.

Orolig?

– Ibland är det lätt att spela, ibland är det tufft. Just nu är vi lite nere, men jag tror att solen kommer skina på oss snart igen. Och det är 20 omgångar kvar, så kanske vi ska hålla ett öga på slutspelsstrecket också.

ARTIKELN HANDLAR OM