Sedin i helikopter med dömd kriminell

Foto: AP/Facebook
Daniel Sedin på bild på dömd kriminell.

avElvedin Basic

HOCKEY

Här är bilden på Daniel Sedin, 36, som väcker uppmärksamhet.

Mannen bredvid svensken, Edward Russell, är helikopterpilot – och en dömd narkotikasmugglare.

– Hade de vetat om det hade mina spelare aldrig åkt med honom, säger Vancouver Canucks president Trevor Linden.

Vancouver Canucks Daniel Sedin tog, tillsammans med sin fru, förra veckan en helikoptertur med Edward Russell.
På en bild på pilotens Facebook-sida kan man se Sedin stå framför helikoptern tillsammans med Russell.

Under bilden skriver mannen:
Vad är bättre än att se Daniel Sedin live på isen?? Att flyga honom och hans fru till en snöbollsmatch, det kallar jag roligt”.

Polisen varnade

Detta upptäckte Postmedia News som publicerade fotot på sin hemsida. När sedan polisen såg bilden varnade man Vancouver.

Det är inte första gången som Canucks spelare anlitat Russell. Förra månaden åkte Bo Horvat och Sven Baerschi till bergen för att åka skidor.

Vancouver Canucks president Trevor Linden sa att han var ”totalt överraskad” när polisen kontaktade honom.

– Arrangemanget för den här resan gjordes inte direkt med Sedin och hade våra spelare vetat om mannens bakgrund hade de aldrig accepterat en tur med honom, sa Linden till The Province.

Mannens bakgrund

Russel dömdes i mars 2011 till fyra och ett halvt års fängelse efter att ha smugglat marijuana över den amerikanska gränsen.

– Jag visste inte vem killen var, helikopterturen hade arrangerats av en annan person och efteråt ville piloten ta en bild. Vi tar bilder med fans varje dag och det är svårt att kolla upp varje gång vem det är och vad de har för förflutet, säger Daniel Sedin till Expressen. Edward Russell har nu uttalat sig om den uppmärksammade helikopterturen.

”Jag har tagit ansvar för de dåliga besluten jag fattat . Jag har tagit steg mot att leva ett positivt liv och bidrar till samhället. Det gör ont att se att mitt förflutna tas upp igen. Mitt mål i allt det här är att vara en förebild för min familj och mina vänner. Tack för ert fortsatta stöd”, skriver han på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM