Efter hånen – Henrik Lundqvist hjälte igen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. För en knapp vecka sedan smädades han med ironiskt jubel när han stoppade några enkla puckar.

Men under nattens succématch mot LA Kings ekade de rungande HEN-RIK-ramsorna i Madison Square igen.

Ibland går det verkligen fort i New York...

– Ja, ibland undrar man om det verkligen är SÅ dåligt och andra gånger om det verkligen är SÅ bra. Men sådan är den här sporten och sådan är den här staden. Man får acceptera att det är ytterligheter och ta det med en nypa salt åt båda hållen, säger den svenske målvaktsstjärnan till Sportbladet efter 3–2-segern.

Foto: TT

Sådan skillnad en vecka kan göra.

Förra tisdagen upplevde Henrik Lundqvist vad han själv beskrev som karriärens lågvattenmärke, släppte in sju mål på två perioder mot Dallas och smädades av sina egna fans.

Men sedan dess har den 34-årige klubbikonen revanscherat sig med två utmärkta på insatser på bortaplan – och när han och Rangers i natt återvände till Garden för hemmafajt mot gamla finalrivalen LA Kings fick han belackarna från förra veckan att tjuta av hänförelse över 36 stoppade skott, ett par akrobatiska räddningar i helt avgörande lägen och en tredje raka seger.

”Detaljer i mitt fokus”

– Jag har ändrat några smågrejor de här tre senaste matcherna och nu känns det bättre, säger ”Henke” när vi träffar honom efteråt.

– Samtidigt har killarna spelat tajtare framför mig. Idag var det visserligen lite öppnare igen, men under de två föregående matcherna fick jag hjälp att komma in i det och hitta min rytm igen.

Det syns på den gamle stridshästen också. Han utstrålar en helt annan trygghet och ett helt annat självförtroende än för bara sju dygn sedan.

– Jo, det har att göra med en del detaljer mitt fokus, säger han och pekar mot sitt huvud.

”Tar det med en nypa salt”

– Och har man det självförtroendet blir det lättare att göra de där extra räddningarna när det blir lägen.

De dramatiska kontrasterna i fansens reaktioner från match till match tar ”Henke” med upphöjt lugn.

–  Ibland undrar man om det verkligen är SÅ dåligt och andra gånger om det verkligen är SÅ bra, säger han med ett snett leende..

– Men sådan är den här sporten och sådan är den här staden. Man får acceptera att det är ytterligheter och ta det med en nypa salt åt båda hållen.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

Publicerad: